Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αμείλικτη πραγματικότητα

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Το λέγανε οι άνθρωποι στις λαϊκές όταν τους ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι για το πώς βλέπουν τις τιμές στα προϊόντα

«δε φταίνε μόνο οι τιμές, φταίει που είναι άδειες οι τσέπες μας».

Κι ήρθαν τα στοιχεία της στατιστικής να το επιβεβαιώσουν.

Ολοκαι μεγαλύτερο τμήμα του εισοδήματος πηγαίνει μόνο για διατροφή.

Εκεί, δηλαδή, που όσο και να θες δεν μπορείς να κάνεις μεγάλες περικοπές. Κι όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, το υψηλό αυτό ποσοστό δεν οφείλεται στην καλοπέραση, αλλά στο γεγονός ότι τα εισοδήματα είναι χαμηλά.

Τι δε λένε τα ρεπορτάζ;Οτι τα εισοδήματα είναι χαμηλά για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το κυρίαρχο δόγμα περί «ανταγωνιστικότητας», στην οποία πρέπει να υποταχτούν τα πάντα.

Στο όνομά της η καθήλωση μισθών. Στο όνομά της η ενοχοποίηση όσων τολμούν να διεκδικούν, όχι όσα τους ανήκουν, αλλά αυτά τα λίγα που είναι αναγκαία για να είναι ανθρώπινη η επιβίωση.

Με στοιχείαέχει αποδειχτεί ξανά και ξανά πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μια τετραμελής οικογένεια αν δεν μπαίνουν στο σπίτι τουλάχιστον 2.000 ευρώ.

Μόλις, όμως, διατυπώνεται το αίτημα για 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό τότε όλα τα «κοράκια» πέφτουν να φάνε όποιον ζητήσει το αυτονόητο.

Κάτι τέτοιαείναι που σου ανεβάζουν την πίεση και θες να πεις στο διάδοχο του Ρέππα, «και λίγα σου γράφει η ομοτράπεζή σου».

Οσο για τους άλλους που κλαψουρίζουν γιατί, δήθεν, τους πούλησε ο Σολάνα, δεν αφήνουν το δούλεμα; Αυτός δεν είναι ο χασάπης των Βαλκανίων; Γι' αυτήν ακριβώς τη δράση του, δεν τον προσκυνάνε τόσα χρόνια; Τώρα, απλά τους είπε πως ήρθε η ώρα και να τα κατεβάσουν εντελώς.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ