Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπερκομματικό προφίλ χτίζει ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Σε όλες τις πτώσεις έκλινε τη συναίνεση ο πρόεδρος του ΣΥΝ μιλώντας χτες στη ΝΕΤ και αναφερόμενος σε ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος εκτίμησε πως η ενέργεια των ΗΠΑ «στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης» και ανέφερε πως «είναι αναγκαίο να συνεννοηθούμε σε μια στρατηγική που θα έχει ως πλαίσιο αναφοράς των κινήσεων την ΕΕ», παρότι όπως ο ίδιος εκτίμησε στα Βαλκάνια «υπάρχει ένας έρπων, αλλά επισημασμένος ανταγωνισμός συμφερόντων ΗΠΑ και ΕΕ» και «μας συμφέρει να μην γίνουμε εμείς το μπαλάκι της καραμπόλας».

Μιλώντας σαν εκπρόσωπος του «έθνους» ή καλύτερα όσων έχουν διεισδύσει οικονομικά στις βαλκανικές χώρες, επισήμανε ότι «έχουμε εθνικά συμφέροντα μεγάλα (...). Και στη Βουλγαρία και στη FYROM η παρουσία μας είναι πάρα πολύ αξιόπιστη αυτή τη στιγμή και με μεγάλη δυναμική προοπτική», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει - προφανώς σε όσους έχουν οικονομικά συμφέροντα στις χώρες αυτές, τη σταθεροποίησή τους.

Ο τόνος του Ν. Κωνσταντόπουλου έγινε περισσότερο επικριτικός σε ό,τι αφορά στα κοινωνικά θέματα, για τα οποία όπως είπε «δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση, διότι οι επιλογές είναι αυτή τη στιγμή νεοφιλελεύθερες» όπως και οι «επιλογές που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Για μια ακόμα φορά αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Μάρτη, γιατί «θα λειτουργήσουν επιβαρυντικά» για τα μεγάλα θέματα που είναι ανοιχτά, όπως αυτά της «εξωτερικής πολιτικής» και των «κοινωνικών μετώπων». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπεραμύνθηκε της οικονομικής απογραφής λέγοντας ότι δεν μπορείς να κρύβεις τα προβλήματα κάτω απ' το χαλί καθώς κάτι τέτοιο συνιστά κοροϊδία του κόσμου.

Τέλος, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η είδηση ότι θα μιλήσει σε εκδήλωση της νεολαίας της ΝΔ, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «εξαντλούνται πια οι δομές της μεταπολίτευσης. Χρειάζεται άλλος βηματισμός με διαρθρωτικές αλλαγές στον πυρήνα του πολιτικού συστήματος» τις οποίες ο ίδιος θεωρεί προϋπόθεση για «να ανοίξει ο δυναμισμός της κοινωνίας, να αναζωογονηθούν τα κόμματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ