Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δικομματικό συναινετικό ψήφισμα

Καταψήφισαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ

Στοιχισμένοι με τις πολιτικές επιλογές κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν, για άλλη μια φορά, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσα από το σχετικό ψήφισμα που ενέκριναν, σχολιάζοντας την αναγνώριση της ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Καταψήφισαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΝΑΣΥ) καταγγέλλοντας την υποτακτική τακτική της διοίκησης και της μείζονος αντιπολίτευσης που δεν τολμούν να κατονομάσουν τους υπεύθυνους για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Βαλκανική και άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Καταψήφισαν δύο ακόμη Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Στο ψήφισμα, χαρακτηρίζεται «λανθασμένη» και «άστοχη» η ενέργεια των ΗΠΑ, και επισημαίνεται ότι «η ενέργεια αυτή επικαλούμενη τη σταθεροποίηση της περιοχής οδηγεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση». Επίσης, δηλώνεται πως τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με βάση τα δεδομένα που δημιουργούνται, «στηρίζουν την εθνική θέση της ψυχραιμίας και του διαλόγου».

Στην παρέμβασή του ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣΥ Μιχάλης Σπυριδάκης κατήγγειλε ότι στο ψήφισμα δεν κατονομάζονται οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης, ούτε αναφέρονται οι ευθύνες που υπάρχουν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το χειρισμό του θέματος, όπως δεν καταγγέλλονται και οι συμμαχίες (ΝΑΤΟ, ΕΕ, κλπ.) και οι άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί για την πολιτική που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα τη σημερινή επικίνδυνη κατάσταση στη Βαλκανική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ