Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... περασμένα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ, που ήρθε χτες, με αφορμή τις εξελίξεις για την ΠΓΔΜ, στο προσκήνιο ο Κώστας Σημίτης, ο πρώην πρωθυπουργός, για να μας θυμίσει - όπως είπε - τις μέρες «διεθνούς κύρους» της Ελλάδας, που τώρα ανήκουν στο παρελθόν!

Προφανώς, δεν αναφερόταν στα ...ηρωικά «ευχαριστώ» του στους Αμερικανούς την περίοδο των Ιμίων, ούτε και στις «συμβατικές υποχρεώσεις» που παπαγάλιζε η κυβέρνησή του, όταν δεχόταν να συμβάλει στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Υποθέτουμε, επίσης, ότι δεν αναφερόταν στις επισκέψεις τού τότε υπουργού Εξωτερικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Μέση Ανατολή, όταν μετέφερε, στις συναντήσεις τους με αξιωματούχους των εκεί χωρών, το «αντιτρομοκρατικό» δόγμα του Τζορτζ Μπους.

Μάλλον, ουδείς κατάλαβε πού αναφερόταν. Ισως, στις φιέστες για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή στις αντίστοιχες για τη διεύρυνση της ΕΕ στους «25» (που, παρεμπιπτόντως, σήμερα βλέπουμε παντού τις συνέπειές της).

Ισως πάλι στις τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο και τις παραβιάσεις υπό την εποπτεία Ελληνα διοικητή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ...χαρήκαμε που τον ξαναθυμηθήκαμε. Εστω κι αν το υποτιθέμενο «κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό» μάλλον δεν έφθασε για να έχει ο ίδιος κύρος στο ...εσωτερικό.

ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι η συζήτηση για την οικονομία περιορίζεται στην κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την απογραφή και τα «παλιά ελλείμματα»! Μίλησε, μάλιστα, για «άτυπη συμπαιγνία».

Κι αυτό, γιατί δεν έχουμε - είπε - την ευκαιρία να συζητήσουμε για σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, «όπως το Ασφαλιστικό». Εμεινε στη διαμαρτυρία και δεν ανέλυσε τις θέσεις του, πλην όμως και μόνον η διάθεσή του να ανοίξει τέτοιο θέμα μάλλον προβληματίζει...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πόσο μάλλον, που, όχι μόνον είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ανταγωνίζεται τον αρχηγό του στον αντιδραστικό και νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα των σχετικών ιδεών και προτάσεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ