Κυριακή 28 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Εργατοαγροτική συμπαράταξη

Ο Β. Μπούτας

Ημερήσιος Κήρυκας

Ο Β. Μπούτας
Στην ανάγκη συγκρότησης και ανάπτυξης ενός «νέου» αγροτικού κινήματος, που θα παλεύει, με συνέπεια και αποφασιστικότητα - σε συμπαράταξη με το ταξικό κίνημα των εργαζομένων - για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής, αναφέρεται, μιλώντας στο «Ρ», ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

«Οι κινητοποιήσεις που διοργανώνει η ΠΑΣΥ - υπογραμμίζει ο Β. Μπούτας - έχουν ενωτικό χαρακτήρα, σωστό διεκδικητικό περιεχόμενο, σαφή στόχο και καθαρή προοπτική. Κι αυτό που προσέχουμε ιδιαίτερα είναι να διασφαλίζουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμπαράσταση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Απ' αυτή την άποψη έχει μεγάλη σημασία η κοινή αγωνιστική κινητοποίηση αγροτών - εργατών, που πραγματοποιείται στις 9 Δεκέμβρη με διοργανωτές, από κοινού, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ.

Αισιοδοξούμε ότι η συμμετοχή της αγροτιάς σ' αυτό τον κοινό αγώνα θα είναι σημαντική, γιατί πιστεύουμε ότι ο αγροτικός κόσμος συνειδητοποιεί πως μόνο η εργατοαγροτική συμπαράταξη μπορεί να φέρει αγωνιστικά αποτελέσματα, ώστε ν' αλλάξει η μοίρα του».

Αναφερόμενος στην ανάγκη το συνεπές αγροτικό κίνημα, που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ, να παίζει πρωτεύοντα και πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, ο Β. Μπούτας επισημαίνει: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ προβάλλει η ανάγκη συγκρότησης και ανάπτυξης ενός νέου αγροτικού κινήματος που θα δίνει αποτελεσματικά τον αγώνα υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Που δε θα βολεύεται στη διεκδίκηση επιμέρους και συγκυριακών αιτημάτων και δε θα "στριμώχνεται" σε αποπροσανατολιστικούς κι αδιέξοδους διαλόγους με την κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά "κονκλάβια". Που θα παραμένει σταθερό και αταλάντευτο στην πάλη για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και θα ανοίγει το δρόμο, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, φιλοαγροτικής, φιλολαϊκής. Μιας πολιτικής που θα βοηθάει τους μικρομεσαίους να οργανωθούν σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς για να παράγουν φτηνά - αλλά ποιοτικά και υγιεινά - προϊόντα για το λαό, εξασφαλίζοντας συνεχή απασχόληση κι ένα καλό εισόδημα για τον παραγωγό.

Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε, επιχειρώντας την αναζωογόνηση των υπαρχόντων αγροτικών συλλόγων και τη δημιουργία νέων, καθώς και τη συγκρότηση επιτροπών της ΠΑΣΥ παντού όπου ζουν και εργάζονται οι μικρομεσαίοι αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ