Κυριακή 28 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Νίκο Καραντηνό θα τιμήσει η ΕΣΗΕΑ

Τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, τον άνθρωπο που τίμησε τη μάχη με τη δημοσιογραφική του πένα για τα δίκαια του λαού, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, το βετεράνο συνάδελφό μας στο «Ριζοσπάστη», το σύντροφο Νίκο Καραντηνό, θα τιμήσει η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), με ομόφωνη απόφαση που πήρε την περασμένη Τετάρτη το Διοικητικό της Συμβούλιο.

«Για τη μακρά και γόνιμη συνδικαλιστική του διαδρομή, για το ήθος του, την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση, τη δημοσιογραφία, τους αγώνες του ελληνικού λαού για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ΕΣΗΕΑ θα απονείμει στο Νίκο Καραντηνό την ανώτερη διάκριση της Ενωσης σε εκδήλωση που θα γίνει στο τέλος του Γενάρη 2005, στην αίθουσα «Γιώργος Καράντζας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προσφορά του ο Ν. Καραντηνός θα τιμηθεί και από την Ενωση Συντακτών Κύπρου, σε εκδήλωση που θα γίνει στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φλεβάρη.

Επίσης με ομόφωνη απόφασή της η ΕΣΗΕΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων θα προχωρήσει στην τοποθέτηση στη Λαμία της προτομής του κομμουνιστή δημοσιογράφου, του αγωνιστή Τάκη Φίτσιου, που εκτελέστηκε στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, στη Χαλκίδα, τον Απρίλη του 1949. Θα τοποθετήσει επίσης ειδική αναμνηστική πινακίδα στο Νεκροταφείο Χαλκίδας, τον τόπο εκτέλεσης, με το όνομά του, καθώς και τα ονόματα των άλλων αγωνιστών που εκτελέστηκαν μαζί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ