Κυριακή 28 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Μονόδρομος η επιτυχία τους

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, δώδεκα μόλις μέρες πριν από τα συλλαλητήρια της 9ης του Δεκέμβρη. Η πραγματικότητα που επιφυλάσσει σήμερα για το σύνολο της εργατικής τάξης η συνέχιση και η κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η ηττοπάθεια που επιχειρούν να καλλιεργήσουν στους εργαζόμενους οι συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, καθιστούν την επιτυχία των συλλαλητηρίων μονόδρομο. Οχι μόνο για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αλλά και για κάθε άνθρωπο του μόχθου, κάθε άνεργο, κάθε λαϊκή οικογένεια, κάθε συνεπή αγωνιστή που βλέπει την ένταση της ταξικής πάλης σαν τη μόνη διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Τα εργατικά συλλαλητήρια στις 9 του Δεκέμβρη ταυτίζονται με την πάλη των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Αποτελούν συνέχεια της έντονης δράσης που ανέπτυξε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα και πεδίο ευθείας σύγκρουσης των εργαζομένων με την κυρίαρχη πολιτική, σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή επίθεση περνάει σε φάση όξυνσης. Ο προϋπολογισμός, το νέο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, αλλά και η κυοφορούμενη επέλαση στα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, όπως προκύπτει και από την περίπτωση της Εμπορικής Τράπεζας, αποτυπώνουν ανάγλυφα τις προθέσεις της κυβέρνησης και των βιομηχάνων για το επόμενο διάστημα.

Η μαζική σύσκεψη που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ την Πέμπτη στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων, για την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης στην Αθήνα, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), σηματοδότησε την ένταση της μάχης για την επιτυχία των συλλαλητηρίων. Στην τελική ευθεία, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, με καθημερινές περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις καλούν τους εργαζόμενους στις 9 του Δεκέμβρη να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων: Πλήρη σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις. Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ. Κατάργηση του ΦΠΑ και «πάγωμα» των τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους στο 80% του κατώτερου μισθού που διεκδικεί το ΠΑΜΕ. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο με πλήρη μισθολογικά-ασφαλιστικά δικαιώματα. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Να σταματήσουν ο αυταρχισμός και οι διώξεις σε βάρος συνδικάτων και συνδικαλιστών που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Η αντιστρόφως ανάλογη πορεία που ακολουθούν τα κέρδη του κεφαλαίου και οι μισθοί των εργαζομένων στη χώρα μας αποτυπώνεται ανάγλυφα στη σημερινή αρθρογραφία του «Ρ», ενώ για τα χαρακτηριστικά της κινητοποίησης μιλά στο «Ρ» ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ