Κυριακή 28 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... η ΝΔ αντεπιτίθεται... .

Στην επίθεση του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε πάραυτα η κυβέρνηση της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι οι δικές του κυβερνήσεις έχουν την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος. Προς επιβεβαίωση αυτών των κυβερνητικών θέσεων, ο υπουργός Αγροτικής Απασχόλησης, Β. Μπασιάκος, ανέφερε ότι όλοι οι αγροτικοί κανονισμοί που εφαρμόζονται σήμερα έχουν ψηφιστεί επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - δεν είπε, όμως, ότι συμφωνούσε και η ΝΔ μ' αυτούς - στις οποίες καταλόγισε την εκτόξευση του ελλείμματος στο ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων στα 650 δισ. δρχ. κι άλλα πολλά.

Για να κερδίσει, δε, αυτός τις εντυπώσεις, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε επιπλέον 123 δισ. δρχ. για τη γεωργία από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο, εξήγγειλε ότι πρόωρη συνταξιοδότηση, εκτός από τους γεωργούς, μπορούν, από τώρα και πέρα, να παίρνουν και οι κτηνοτρόφοι και επανέλαβε τις υποσχέσεις για γρήγορες επιδοτήσεις και έγκαιρες αποζημιώσεις.

Βεβαίως, ο κόσμος ξέρει ότι για το «αγροτικό κατάντημα», φταίχτες είναι και τα δυο κόμματα, καθώς οι κυβερνήσεις τους εφαρμόζουν την ίδια αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, η οποία, στα 20 τελευταία χρόνια, έχει ξεκληρίσει κοντά στις 200.000 μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ