Τρίτη 30 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μαζέψτε τον!

Ο εν λόγω κύριος έχει τόσο εκτιμηθεί από τους Αμερικανούς, που στις προσφωνήσεις τους, όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης, τον αποκαλούσαν «εξέχουσα φυσιογνωμία»... Είναι ο ίδιος, που φωτογραφήθηκε από τους «συντρόφους» του ως ο εκλεκτός της αμερικανικής πρεσβείας για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο ίδιος, που τάχθηκε δημοσίως υπέρ των βομβαρδισμών των ΗΠΑ στο Ιράκ.

*

Από ένα τέτοιον κύριο, το να ακούς ότι ο αντιαμερικανισμός είναι «καταστρεπτικός για τα συμφέροντα της χώρας» είναι μάλλον αναμενόμενο. Ομως, ο κ. Χρυσοχοΐδης - περί ου ο λόγος - φαίνεται ότι έχει «ξεφύγει» τελείως! Προσέξτε τι δήλωσε προχτές:

*

«Η επαναδιατύπωση του εθνικού μας συμφέροντος είναι όσο ποτέ αναγκαία. Χρειάζεται να σπάσουμε αγκυλώσεις και να απορρίψουμε ιδεολογήματα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Υπήρξαμε και παραμένουμε θιασώτες της μη αλλαγής των συνόρων στη Βαλκανική, την ώρα που αυτά άλλαζαν. Οι εξελίξεις, όμως, και πάλι τρέχουν (...) Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, χρειάζεται επιθετική πολιτική, με προτάσεις και επεξεργασμένες παρεμβάσεις, ώστε να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας»! («Βήμα», 28/11/2004).

***

Ωστε, λοιπόν, για τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, η θέση για το απαραβίαστο των συνόρων είναι, πλέον, ένα «ιδεολόγημα»! Η θέση για τη μη αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια είναι, πια, μια «αγκύλωση»!

*

Και επομένως ο κ. Χρυσοχοΐδης, που περιγράφει τις ανατροπές στα Βαλκάνια (Κόσσοβο, Σερβία - Μαυροβούνιο κ.α.) περίπου σαν «φυσικό φαινόμενο» (αφού οι σχέσεις του με τον Μίλερ δεν του επιτρέπουν να μιλήσει για βομβαρδισμούς και ωμές επεμβάσεις των ΗΠΑ), θέλει μια «επιθετική» και «επεξεργασμένη» ελληνική πολιτική.

Πόσο «επιθετική», όμως, και πόσο «επεξεργασμένη»; Τόσο «επιθετική», όσο να θέσει η Ελλάδα θέμα ...κατάληψης της «Βορείου Ηπείρου»; Τόσο «επεξεργασμένη», ώστε να θέσει η Ελλάδα θέμα συνόρων, π.χ., με την ΠΓΔΜ;!!!

*

Υπάρχει κανείς να «μαζέψει» αυτόν τον κύριο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ