Τρίτη 30 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Εργαστήρια» αποσταθεροποίησης

Τι έγινε στη Γιουγκοσλαβία; Τι έγινε στη Γεωργία; Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι στα χέρια του ιμπεριαλισμού, εκτός από τις ανοιχτές επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς (Κόσσοβο, Ιράκ, Αφγανιστάν) για να επιβάλουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα; Και, τελικά: Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Ουκρανία;

***

Οτι ο πλανήτης έχει τεθεί στη χειρουργική κλίνη των πειραματικών εργαστηρίων των ΗΠΑ δεν είναι κάτι καινούριο. Μόνο που πλέον αυτές οι «βελούδινες» επεμβάσεις γίνονται με ακόμα πιο επιστημονικό τρόπο. Η αποκάλυψη έγινε για πρώτη φορά εδώ και 2 χρόνια («Ρ», 9/10/2002).

*

Η ομολογία προέρχεται από τις ίδιες τις ΗΠΑ: Ολη η αλήθεια βρίσκεται καταχωρημένη στον «Ομοσπονδιακό επίσημο κατάλογο (federal-register), τόμος 67, τεύχος 90, σελίδα 31283» (3/5/2002) των ΗΠΑ.

Τι αποκαλύπτεται; Οτι οι Αμερικανοί έχουν συστήσει ειδικές «ομάδες κρούσης», με τις οποίες σχεδιάζουν «πολιτικές», «οικονομικές», ακόμα και «ηθικές αλλαγές» (!) σε χώρες όπου «επηρεάζονται» τα συμφέροντά τους! Πρόκειται για «ομάδες» που ουσιαστικά προετοιμάζουν την «κατάλληλη» - κατά περίπτωση - μορφή της επέμβασης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού σε σειρά χωρών.

*

Σήμερα η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τα «προϊόντα» αυτών των πειραματικών εργαστηρίων, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Πενταγώνου και φυσικά κεκλεισμένων των θυρών.

Το ντοκουμέντο - αποκάλυψη, με ημερομηνία 3/5/2002, όπως περιέχεται στον επίσημο κατάλογο των δραστηριοτήτων σε ομοσπονδιακό επίπεδο των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από το «Ρ» τον Οκτώβρη του 2002
Το ντοκουμέντο - αποκάλυψη, με ημερομηνία 3/5/2002, όπως περιέχεται στον επίσημο κατάλογο των δραστηριοτήτων σε ομοσπονδιακό επίπεδο των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από το «Ρ» τον Οκτώβρη του 2002
Εκεί - κεκλεισμένων των θυρών - οι Αμερικανοί κατασκευάζουν και προετοιμάζουν τις ωμές επεμβάσεις στα εσωτερικά τρίτων χωρών, την πλύση εγκεφάλου, τον ψυχολογικό πόλεμο και τις δικτατορίες του μέλλοντος!

***

Οπως τονίζεται στα αμερικανικά έγγραφα, η προετοιμασία αυτή έχει στόχο να επιτρέψει στις ΗΠΑ είτε να κατασκευάσουν είτε να αξιοποιήσουν τις εσωτερικές αντιθέσεις σε χώρες σημαντικές για τα «ζωτικά συμφέροντα» των ΗΠΑ, για να ανατρέψουν κυβερνήσεις και να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Προηγουμένως, όπως ομολογούν, θα έχουν φροντίσει να προκαλέσουν «διχασμό και αντίθεση συμφερόντων μεταξύ διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων, πολιτικών, εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων ή ακόμη και προσωπικές διαμάχες»!

*

Σύμφωνα με την «Απόρρητη συνεδρίαση Επιστημονικής Επιτροπής υπουργείου Εθνικής Αμυνας ΗΠΑ στο SAIC, 4001 North Fairfax drive Arlington Virginia», το θέμα στο οποίο ειδικεύονται τα «εργαστήρια» των ΗΠΑ είναι:

*

«Μέθοδοι, μέσα, σκοποί, για ιδιάζουσα χρήση δυνάμεων σε συνεννόηση με συνεργάτες μας στο συνασπισμό για την επίτευξη πολιτικών, οικονομικών και ηθικών αλλαγών σε χώρες που επηρεάζουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ»!

*

Στις συνεδριάσεις, δε, της ομάδας κρούσης της Επιστημονικής Επιτροπής (task force) του Συμβουλίου Αμυνας εξετάζονται, μεταξύ άλλων, η εστιασμένη χρήση βίας, με σκοπό:

*

«Την αλλαγή συμπεριφοράς καθεστώτων, με τρόπο που θα είναι πιο αποτελεσματικός ώστε να απομονωθούν τα εν λόγω καθεστώτα από ομάδες του πληθυσμού, να απομονωθούν από τα όργανα που τα υποστηρίζουν και τις γραφειοκρατίες τους»...

***

Ιδιαίτερη σημασία, όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί, δίνεται στην «αναζήτηση εσωτερικών "ρωγμών", όπου η κατάλληλη αμερικανική παρέμβαση θα μπορούσε να προκαλέσει διχασμό και αντίθεση συμφερόντων μεταξύ διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων, πολιτικών, εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων ή ακόμη και προσωπικές διαμάχες»...

*

Σύμφωνα με το άρθρο 10d του δημόσιου νόμου περί ομοσπονδιακών γνωμοδοτικών επιτροπών (1992/463), όπως αυτό τροποποιήθηκε (susc παρ. 2), έχει καθοριστεί ότι αυτές οι συνεδριάσεις της «ομάδας κρούσης» του Επιστημονικού Συμβουλίου Αμυνας είναι κλειστές στο κοινό.

*

Αν ήταν ανοιχτές για το κοινό, προφανώς θα γνωρίζαμε ποια θα είναι η επόμενη πράξη του δράματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτές τις μέρες, στην Ουκρανία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ