Τρίτη 30 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Δείγμα... κομπλεξισμού ο αντιαμερικανισμός!!

Το φερέφωνο της αμερικάνικης πρεσβείας, ο υπερασπιστής της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, ο υπέρμαχος των βομβαρδισμών στο Ιράκ και γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης βγήκε με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», για να δηλώσει ότι «ο αντιαμερικανισμός έχει γίνει το εθνικό μας σπορ μετά το ποδόσφαιρο»!!

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Σημίτη, στην ίδια συνέντευξη, ισχυρίστηκε ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων που τάχτηκαν και τάσσονται κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ, απλώς εκτονώνουν «το αίσθημα μειονεξίας» τους απέναντι στους Αμερικάνους και «εξακολουθούν πεισματικά να βλέπουν την Ελλάδα σαν ψωροκώσταινα»...

Εντελώς υποκριτικά ο ίδιος και επιχειρώντας να κρατήσει και τα προσχήματα δήλωσε: «Εννοείται ότι στεκόμαστε κριτικά σε λανθασμένες επιλογές της αμερικάνικης ηγεσίας». Βέβαια, ούτε αυτή τη μικρή αναφορά δεν μπόρεσε να στηρίξει ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αφού αμέσως μετά στο ίδιο κείμενο, ακολουθώντας τη γνωστή μέθοδο της κινδυνολογίας επισήμανε αναρωτώμενος: «Αυτό όμως πρέπει να στέκεται εμπόδιο στους δεσμούς συμμαχίας και στη σταθερή σχέση συνεργασίας που πρέπει να έχει η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων με τις ΗΠΑ;»

Και τόνισε: «Οταν εισβάλει ο αντιαμερικανισμός ή οποιαδήποτε θυμική και ισοπεδωτική προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική, τότε αυτό μπορεί να αποβεί καταστρεπτικό για τα συμφέροντα της χώρας».

Υπέρ της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ούτε λίγο, ούτε πολύ τάχτηκε υπέρ της «άσκησης μιας επιθετικής πολιτικής», στην ...προοπτική της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια!

«Η επαναδιατύπωση του εθνικού μας συμφέροντος είναι όσο ποτέ αναγκαία. Χρειάζεται να σπάσουμε αγκυλώσεις και να απορρίψουμε ιδεολογήματα», δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και μάλιστα έδωσε και παράδειγμα: «Υπήρξαμε και παραμένουμε θιασώτες της μη αλλαγής των συνόρων στη Βαλκανική την ώρα που αυτά άλλαζαν. Οι εξελίξεις όμως και πάλι τρέχουν. Η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ είναι ζήτημα, το οποίο θα απασχολεί πλέον την Ευρώπη και την Ελλάδα συνεχώς για τα επόμενα 10 χρόνια. Ταυτόχρονα, λήγει η προθεσμία για την επανεξέταση της ένωσης Σερβίας - Μαυροβουνίου. Απέναντι σ' αυτές τις εξελίξεις χρειάζεται επιθετική πολιτική, με προτάσεις και επεξεργασμένες παρεμβάσεις, ώστε να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας»...

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ουσιαστικά προτείνει να προσδεθεί η εξωτερική πολιτική της χώρας μας ακόμα περισσότερο στο «άρμα» των ΗΠΑ και αυτή τη φορά να μη χάσει την ευκαιρία και σε πιθανές επεμβάσεις των «συμμάχων» να ...αξιοποιήσει τις αλλαγές των συνόρων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ