Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρωτοπαλίκαρο της εργοδοσίας

Σε ανοιχτή και απροκάλυπτη σύμπραξη με την εργοδοσία στα εργοστάσια του Λαναρά στην Κομοτηνή προχώρησε ο πρόεδρος του τοπικού Εργατικού Κέντρου Π. Μαγαλιός, με στόχο να εμποδίσει τους εργαζόμενους στα κλωστήρια Μαρώνιας και Ροδόπης να πραγματοποιήσουν τις εκλογές του σωματείου τους. Αφού δεν κατάφερε την περασμένη βδομάδα - με την πραξικοπηματική σύγκληση Γενικής Συνέλευσης κρυφά από τη διοίκηση του σωματείου - να εκλέξει Εφορευτική Επιτροπή της αρεσκείας του και να προωθήσει έτσι το ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας, τώρα επιχειρεί να ματαιώσει της εκλογές, διατηρώντας ανοιχτή γραμμή συνεννόησης με την εργοδοσία. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των εργαζομένων, αρνείται να παραδώσει στην απερχόμενη διοίκηση του σωματείου τα μητρώα και τα άλλα βιβλία των μελών του, τα οποία έχει υπεξαιρέσει.

Το έργο του εκλεγμένου με τη στήριξη της ΠΑΣΚΕ Π. Μαγαλιού, συμπληρώνουν στο εργοστάσιο οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας. Οπως καταγγέλλεται, άνθρωποι της τελευταίας επιχειρούν τον εκφοβισμό των εργαζομένων, καθώς και τη συλλογή υπογραφών για να ματαιωθούν οι εκλογές!

Οι εργαζόμενοι ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν δυναμικά τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, σημειώνοντας, ότι τα τελευταία μπήκαν πιο έντονα στο στόχαστρο της εργοδοσίας και των εργατοπατέρων μόλις εκφράστηκε η διάθεση του σωματείου να οξύνει την αντιπαράθεσή του με τον Λαναρά και τις αντεργατικές του μεθοδεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ