Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα οικονομικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ...γνώση της πραγματικότητας! Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας δηλώνει «ικανοποιημένος» από τη συγκράτηση των τιμών στην αγορά και, μάλιστα, καθώς ξεκινά η περίοδος των Χριστουγέννων.

Κατά τ' άλλα, αυτή η κυβέρνηση υποτίθεται ότι κατανοεί τα προβλήματα του πολίτη και «πιάνει το σφυγμό» του Ελληνα καταναλωτή. Μάλλον πρέπει να μας πει από πού ψωνίζει ο υπουργός. Κι αν τα πράγματα - εκεί που ψωνίζει - είναι όπως τα λέει, μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα συρρεύσουν αμέτρητα πλήθη.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να «βγει» και ο Γιώργος Αλογοσκούφης μαζί με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο να μας πουν ότι είναι κι αυτοί απολύτως ικανοποιημένοι από το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα.

Αν και μάλλον το έχουν πει, όταν πριν μερικές βδομάδες, συμφωνούσαν με τις εκτιμήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Ν. Γκαργκάνα, ο όποιος δήλωνε ευθαρσώς, ότι το πρώτο μέτρο που πρέπει να παρθεί κατά του πληθωρισμού είναι ο περιορισμός των μισθών.

Να το χαίρεται λοιπόν η κυβέρνηση το οικονομικό της επιτελείο και με βάση αυτά ας συνεχίσει ο πρωθυπουργός να περιφέρεται από βήμα σε βήμα για να λέει ότι έχει μια κυβέρνηση που αφουγκράζεται τα λαϊκά προβλήματα...

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ...«διεθνούς δικαίου». Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δήλωσε αναρμόδιο να ασχοληθεί με την προσφυγή της Σερβίας εναντίον των βομβαρδισμών που πραγματοποίησαν στο έδαφός της οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκά κράτη.

Φυσικά, άλλη θα ήταν η στάση του (κι έχει αποδειχθεί αυτό) εάν την προσφυγή είχαν κάνει για οποιονδήποτε λόγο κάποιοι από τους βομβαρδιστές. Σίγουρα, όποιος ψάχνει την έννοια της δικαιοσύνης δε θα τη βρει στους σημερινούς «διεθνείς θεσμούς».


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ