Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, σημαίνει κόμμα με ισχυρές ΚΟΒ, ικανά και άξια στελέχη, καθώς επίσης και με γερούς δεσμούς με την εργατική τάξη και τα άλλα στρώματα των εργαζομένων της πόλης και της υπαίθρου.

Αγαπητοί σύντροφοι,

1. Το κυρίαρχο θέμα που, κατά τη γνώμη μου, βάζουν οι Θέσεις για το 17ο Συνέδριο, είναι η ισχυροποίηση του Κόμματος.

Γεννάται επομένως αυτόματα η ερώτηση, με ποιους; (το για ποιους το 'χουμε καθαρό και λυμένο). Με ποιους λοιπόν!!

Ερχεται αμέσως στην επιφάνεια το μεγάλο θέμα της ανάδειξης των στελεχών μικρών και μεσαίων. (Για τα μεγάλα δε γνωρίζω).

Με τι κριτήρια λοιπόν προτείνουμε και αναδεικνύουμε γραμματείς και μέλη γραφείων ΚΟΒ;

Λαμβάνουμε υπ' όψη μας τη γενική προσφορά, τις γνώσεις, τη διάθεση, τη Μαρξιστική - Λενινιστική κατάρτιση, την κοινωνική καταξίωση;

Πώς και ποιοι αξιολογούν την ικανότητα των συντρόφων, ποιοι και με ποιους συνεργάζονται γι' αυτό;

Μήπως κυρίαρχο είναι οι προσωπικές γνωριμίες (το παρεουλίστικο δηλαδή στιλ) και οι σχέσεις μεταξύ μας, (προσωπικές, οικογενειακές, εργασιακές);

Δεν πρέπει βεβαίως να αποκλείονται οι εργαζόμενοι στην «Τυποεκδοτική» και σε συγγενείς δουλιές, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι και το κυρίαρχο.

Μήπως επίσης σοβαρό κριτήριο αποτελεί το ΝΑΙ σε όλα, με αποτέλεσμα να αναδεικνύουμε στις παραπάνω θέσεις σ/φους Ναινέδες και άβουλους;

Γιατί τότε θα μεταβάλουμε το ΚΚΕ από Κόμμα της εγατικής τάξης που είναι, σε κόμμα ανίδεων και βολεμένων.

Είναι φανερό πως αν έχουμε τέτοια σαν τα παραπάνω κριτήρια και προτείνουμε τους ίδιους στα Σώματα των συνδιασκέψεων για εκλέκτορες, είναι φανερό τότε τι παραπάνω όργανα θα εκλέξουμε.

ΙΣΧΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΠ' ΟΨΗ ΤΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ Κ.Μ. ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΙΚΑΝΟΤΕΡΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ (Με κριτήρια γνώσης, προσφοράς, ηθικής, κοινωνικής καταξίωσης κλπ.). ΣΤΙΣ ΣΤΕΛΕΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

2. Παράλληλος δρόμος ισχυροποίησης Κόμματος είναι η επανένταξη πρώην μελών και στελεχών που αποχώρησαν για διάφορους (μη αντικομματικούς) λόγους, κράτησαν σταθερή πλάι στο κόμμα στάση και θέλουν να επανέλθουν.

3. Οι στρατολογίες πρωτοπόρων εργατών και άλλων εργαζομένων από τα συνδικάτα αλλά και από το μαζικό λαϊκό κίνημα, που πρέπει να γίνει με την ισχυροποίηση των εδαφικών ΚΟΒ και την πρωτοποριακή τους δράση, το ισχυρό θεμέλιο για το χτίσιμο του ΑΑΔ Μετώπου πάλης των εργαζομένων της χώρας μας, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία και το Σοσιαλισμό.

Συντροφικά

Νίκος Αρβανίτης

Περιστέρι


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ