Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ραγιάδικη παραχάραξη «Οι εκλογές στο Ιράκ, τηρουμένων των πολύ διαφορετικών αναλογιών, θυμίζουν λίγο τις δικές μας εκλογές του 1946 (...) Στο Ιράκ η στρατιωτική επέμβαση έχει τη μορφή ολοκληρωτικού πολέμου και απροκάλυπτης κατοχής. Στην Ελλάδα είχε τη μορφή συνεργασίας ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, των αγγλικών, με εσωτερικές πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις, με σκοπό την καταστολή εσωτερικής ανταρσίας (...) Την παραμονή των εκλογών της 5 Μαρτίου 1946 σημειώθηκε η επίθεση των ανταρτών στο Λιτόχωρο (...) Εκ των υστέρων το ΚΚΕ αναγνώρισε το κεφαλαιώδες σφάλμα που διέπραξε τον Μάρτιο του 1946 που και το ίδιο το οδήγησε στην καταστροφή αλλά και στον τόπο προξένησε μεγάλη ζημιά (...) Οι δυνάμεις που εναντιώνονται στην αμερικανική στρατιωτική επέμβαση φαίνεται ότι είναι αρκετά ισχυρές ακόμη και υπάρχει ο κίνδυνος να συντριβούν σε έναν παρατεταμένο πόλεμο. Μήπως έχουν κάθε συμφέρον να δεχθούν τη συνθηκολόγηση των "εκλογών";» (Ο Α. Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Τίμιοι βιοπαλαιστές «Οι περισσότεροι οι οποίοι αναφέρονται σε αυτές (τις λίστες δημοσιογράφων) είναι άνθρωποι που εργάζονται κανονικά όπως όλοι οι εργαζόμενοι, αμείβονται σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δηλώνουν τα εισοδήματά τους, φορολογούνται όπως όλοι οι εργαζόμενοι και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα δικαιώματα» (το κύριο άρθρο στο «ΛΟΓΟ»).

Παράσιτα οι άνεργοι! «Ο ΟΑΕΔ δε δίνει έτοιμα ψάρια στον άνεργο αλλά θα τον μαθαίνει να ψαρεύει (...) δίνει την ευκαιρία στη νωθρή τσιπούρα του ιχθυοτροφείου να σπάσει τους κλωβούς της αδράνειας και να βγει "αλανιάρα" στο πέλαγος (...) η εποχή του παρασιτισμού μέσω της έτοιμης ιχθυοτροφής πέρασε ανεπιστρεπτί!» (τα σχόλια αποδίδονται στον υφυπουργό Εργασίας Γ. Γιακουμάτο /«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ» Ρίζου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ