Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Αποδυναμώνεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Μέχρι και με αποχή από την αιμοκάθαρση, προειδοποιούν οι νεφροπαθείς της Λιβαδειάς, διεκδικώντας τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) στο νοσοκομείο Λιβαδειάς με επαρκή νοσηλευτικό προσωπικό, ούτως ώστε να μην καταταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στην Αθήνα τρεις φορές τη βδομάδα για αιμοκάθαρση, υπερχρεώνοντας έτσι και τα ασφαλιστικά ταμεία με υπέρογκα ποσά (1.800 με 2.000 ευρώ ανά ασθενή το μήνα).

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Νικ. Κακλαμάνη, που κοινοποιείται και στη διοίκηση του ΠεΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λιβαδειάς «Η Ελπίς», χαρακτηρίζει άστοχη ενέργεια την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου να μετακινήσει νοσηλευτικό προσωπικό από τη ΜΤΝ σε άλλη κλινική. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της προ εξαμήνου απόφασης για τη μείωση του προσωπικού της ΜΤΝ κατά δυο άτομα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μη λειτουργεί η τρίτη βάρδια τις μέρες Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο και οι ασθενείς να μετακινούνται στην Αθήνα.

Ο Σύλλογος, αφού προειδοποιεί ότι οι νεφροπαθείς θα προβούν σε διαμαρτυρία το δεύτερο δεκαήμερο του Μάρτη απέχοντας από την αιμοκάθαρση, καλεί τον υπουργό Υγείας να προβεί σ' όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακληθεί η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ