Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Πετάει έξω τους συνταξιούχους

Στο δρόμο, άστεγα, κινδυνεύουν να βρεθούν τα συνταξιουχικά σωματεία της Καβάλας, επειδή η μονοπαραταξιακή (ΠΑΣΚΕ) διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας αρνείται να επιτρέψει τη στέγασή τους στο ανακαινισμένο κτίριο του ΕΚΚ, σε αντίθεση με μια πρακτική και παράδοση δεκαετιών και παρόλο που υπάρχει υπερεπάρκεια χώρων. Σε λίγες μέρες λήγει η σύμβαση μίσθωσης του χώρου, όπου στεγάζονταν προσωρινά μέχρι να ανακαινιστεί το κτίριο του ΕΚΚ, και θα βρεθούν χωρίς στέγη. Ηδη τα σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, έχουν ενημερώσει τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και ζητούν την άμεση παρέμβασή του, ως αρμόδιου φορέα, ώστε να λυθεί οριστικά και γρήγορα το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΚ ως αποκλειστικό λόγο για την προκλητική τακτική του προβάλει το γεγονός ότι τα συνταξιουχικά σωματεία δεν είναι μέλη της δύναμης του Εργατικού Κέντρου. Στην πραγματικότητα ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του ΕΚΚ, Παναγιώτης Τιάκας, συνεχίζει την πολεμική τακτική ενάντια σε κάθε σωματείο που τολμά να ξεστρατίσει από το δρόμο της συναίνεσης και της υποταγής, που κηρύσσει ο ίδιος. «Η αντεργατική ενέργεια, είναι εκδικητική για το γεγονός ότι ακολουθούσαμε αγωνιστική στάση για την υπεράσπιση των καυτών ζωτικών προβλημάτων μας και δεν ευθυγραμμιζόμαστε με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που ακολουθούσε το ΕΚΚ», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα συνταξιουχικά σωματεία.

«Ισοδυναμεί με "κήρυξη πολέμου" με εκείνες ακριβώς τις δυνάμεις που ανάλωσαν μια ολόκληρη ζωή χωρίς να υποχωρούν», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ. Και ξεκαθαρίζει πως «η διοίκηση του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου δεν πρέπει να ξεχνά ότι απλώς συμμετέχει στη διαχείριση του κτιρίου που δημιουργήθηκε με τις εισφορές των εργαζομένων και ειδικά αυτών των συνταξιούχων και ότι την τελική ευθύνη θα κληθούν να την αναλάβουν "ανώτερα κλιμάκια" ή η ίδια η ΓΣΕΕ και η Εργατική Εστία, ότι σε τελευταία ανάλυση το θέμα είναι πολιτικό και ως τέτοιο θα γίνει αντιληπτό και θα αντιμετωπιστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ