Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
Προσπάθεια εκτόνωσης και συγκάλυψης ευθυνών

Ανεπιτυχή προσπάθεια να συγκαλύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες στο θέμα των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ επιχείρησε κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ο Γ. Αλογοσκούφης στις πολλές ερωτήσεις που του έγιναν για το συγκεκριμένο θέμα, επαναλάμβανε μονότονα ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πολιτικά και θα τηρήσει τη δέσμευσή της να καταβάλει τα αναδρομικά της εισφοράς υπέρ του ΛΑΦΚΑ από τη στιγμή που υπάρξει αμετάκλητη δικαστική απόφαση, έστω και για ένα συνταξιούχο».

Η πρόκληση των κυβερνώντων είναι τόση, που ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμιά κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, θέση η οποία όμως ελέγχεται για την ειλικρίνειά της. Ετσι, όταν ο υπουργός ρωτήθηκε από το «Ρ», αν η έφεση που ασκήθηκε από το γενικό διευθυντή Μισθών και Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Δ. Σκούφη, - στο ΓΛΚ πολιτικός προϊστάμενος είναι ο Π. Δούκας - κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία δικαιώνονταν οι συνταξιούχοι, απλώς προτίμησε να μην απαντήσει.

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, αλλά και δημιουργίας κλίματος εφησυχασμού, ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι, σε λίγους μήνες από σήμερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εξετάσει σε επίπεδο Εφετείου, άλλη πρωτόδικη απόφαση, η οποία δικαιώνει άλλο συνταξιούχο, ο οποίος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη το 2000...

Με αφορμή τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το ΛΑΦΚΑ, παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, μιλούσαν για «λάθος χειρισμών» από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία θα το πληρώσει πολιτικά»... Ορισμένοι μάλιστα συγκρίνανε το συγκεκριμένο περιστατικό με την εξαγγελία της εισοδηματικής πολιτικής του 0% συν 0% της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1992, που έμεινε από τότε ορόσημο της αντιλαϊκής πολιτικής της τότε κυβέρνησης. Κατά τους ίδιους πάντα παράγοντες, η προσπάθεια αποστασιοποίησης του οικονομικού επιτελείου, από τις ενέργειες του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα, προφανώς και δεν πείθουν κανένα, καθώς όλοι κατανοούν ότι ο Β. Γούλας ήταν το ενεργούμενο της υπόθεσης και ότι δε λειτούργησε αυτοβούλως. Επισήμαναν τέλος, ότι, η κυβέρνηση, ίσως θα μπορούσε να σώσει τα προσχήματα, αν «θυσίαζε» τον ίδιο τον υφυπουργό Οικονομικών, ο οποίος και είχε την όλη ευθύνη των χειρισμών και όχι ένα συνταξιούχο του προσωπικού του περιβάλλοντος...

Δημαγωγεί το ΠΑΣΟΚ

Δημαγωγώντας και επιχειρώντας να κρύψει τις ευθύνες του για το «χαράτσι» του ΛΑΦΚΑ, το ΠΑΣΟΚ χτες διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του, Ν. Αθανασάκη, έκανε λόγο για «πρωτοφανή συμπαιγνία και δείγμα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, που αθετεί τις υποσχέσεις της και εξαπατά τους συνταξιούχους». Διαστρέφοντας την πραγματικότητα μάλιστα ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κατάργηση του ΛΑΦΚΑ ξεκίνησε δήθεν από «προεκλογική δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», αποσιωπώντας βέβαια πως μόλις το καλοκαίρι του 2002 νομοθέτησε για δεύτερη φορά και παρέτεινε το χαράτσι μέχρι το 2008! Για τη ΝΔ πάντως είπε ότι «η κυβέρνηση κατά τη συνήθη της πρακτική, προσπαθεί να μεταθέσει το θέμα στο χρόνο, δεν είναι τακτική υπεύθυνης κυβέρνησης, είναι τακτική κλεφτοκοτάδων». Είναι μια διαδικασία, πρόσθεσε «που την κάνει πραγματικά καταγέλαστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ