Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Αγωνιστική απάντηση στις αξιώσεις του Ταβουλάρη

Ξεκάθαρο και αγωνιστικό μήνυμα, ότι δε θα επιτρέψουν το πετσόκομμα των εργασιακών τους σχέσεων έστειλαν χτες στον Ταβουλάρη οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας συμμετέχοντας καθολικά στις τρίωρες στάσεις εργασίας στην πρωινή και απογευματινή βάρδια. Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού με επανάληψη των κινητοποιήσεων στις 2 του Μάρτη σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Η χτεσινή κινητοποίηση είχε πάντως αποτέλεσμα η διοίκηση των Ναυπηγείων να καλέσει το σωματείο εργαζομένων σήμερα σε νέα συνάντηση.

Οι εργαζόμενοι από νωρίς το πρωί έδειξαν την αγωνιστική τους διάθεση με τη μαζική συγκέντρωση που έκαναν έξω από την πύλη του εργοστασίου τις ώρες της στάσης εργασίας. Εκαναν σαφές, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το κυνήγι της ανταγωνιστικότητας του Ταβουλάρη για να αυξήσει τα κέρδη του. Κάτι που για τους ίδιους μεταφράζεται σύμφωνα και με τις προτάσεις του σε 7ήμερη από 5ήμερη εργασία, εφαρμογή πολυειδικότητας και μείωση αποδοχών μέσω περιορισμού ημιαργιών και μείωσης των «νεκρών» χρόνων, όπως ονομάζουν το διάλειμμα.

Στο πλευρό των εργαζομένων χτες έξω από το εργοστάσιο βρέθηκαν και συνδικαλιστές της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ, οι οποίοι τόνισαν στους εργαζόμενους, ότι οι σημερινές αξιώσεις της εργοδοσίας του Ναυπηγείου είναι αποτέλεσμα της ευρύτερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει βιομήχανοι και Ευρωπαϊκή Ενωση στα δικαίωμα και τις κατακτήσεις τους. Κάλεσαν τους εργαζόμενους για να έχει επιτυχία ο αγώνας τους να τον κάνουν ακόμα πιο μαζικό και να τον συντονίσουν μαζί με αυτόν της υπόλοιπης εργατικής τάξης, με πρώτο σταθμό την απεργία στις 17 του Μάρτη, που έχουν κηρύξει ομοσπονδίες, συνδικάτα και σωματεία μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ