Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Δώστε τα αναδρομικά, αυξήστε τις συντάξεις

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ και την ουσιαστική αύξηση των συντάξεων ζητάει το ΚΚΕ με χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, στην οποία αναφέρει:

«Ο εμπαιγμός των συνταξιούχων, με την άρνηση καταβολής των αναδρομικών από το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ, είναι ακόμα ένα στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιβάλλει συντάξεις πείνας και προωθεί σχέδιο κατάργησης των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των συνταξιούχων. Απαιτεί την άμεση καταβολή των αναδρομικών και την ουσιαστική αύξηση των συντάξεων. Καλεί τους απόμαχους της δουλιάς να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, παίρνοντας υπόψη ότι το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ το επέβαλλε η ΝΔ και το συνέχισε το ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί σήμερα να δημαγωγήσει και να κρύψει τις ευθύνες του».

Επίκαιρη Ερώτηση

Το εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων κατήγγειλε το ΚΚΕ και στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες ο βουλευτής του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας, προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική και τον εμπαιγμό σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων αρνείται να καταβάλλει τα αναδρομικά από το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ και καταφεύγει σε απαράδεκτα τεχνάσματα», αναφέρει η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ και συνεχίζει: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί με τις συντάξεις πείνας καταδικάζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων στη φτώχεια και επιπρόσθετα τους χαράτσωσαν με τις κρατήσεις του ΛΑΦΚΑ. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των συνταξιούχων και απαιτεί την άμεση καταβολή των αναδρομικών». Και η Επίκαιρη Ερώτηση καταλήγει: «Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα και πότε προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή των αναδρομικών για όλους τους συνταξιούχους;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ