Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρωτοφανές κρούσμα αυταρχισμού

Το 'χουμε ξαναγράψει και τονίσει αρκετές φορές. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός θα εντείνεται συνεχώς. Και θα δούμε και θα αντιμετωπίσουμε γεγονότα και εξελίξεις, που λίγα μόλις χρόνια προηγούμενα, θα θεωρούνταν αδιανόητα. Πολύ περισσότερο, αν δεν υπάρχουν οι ανάλογες λαϊκές αντιδράσεις, αν δεν υπάρχει η ανάλογη μαζική και αποφασιστική καταδίκη από τις κοινωνικές και μαζικές οργανώσεις, τους ίδιους τους εργαζομένους και τη νεολαία.

Επανερχόμαστε στο θέμα, με αφορμή το προχτεσινό, απαράδεκτο γεγονός στη Λάρισα, όπου αστυνομικοί πήγαν στο 1ο Λύκειο της πόλης, σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, πήραν τρεις μαθητές -μέλη του προεδρείου του 15μελούς- και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση, σχετικά με τις καταλήψεις του περασμένου Δεκέμβρη. Και, μάλιστα, το γεγονός έγινε, ενώ οι τάξεις των μαθητών αυτών έδιναν εξετάσεις βελτίωσης των βαθμών τους.

Από πότε έχουν τέτοια δικαιώματα οι αστυνομικές αρχές; Με ποιων εντολή «εισέβαλαν» στο σχολείο, ενώ αυτό λειτουργούσε και οδήγησαν τους τρεις μαθητές, παρά τη θέλησή τους, στο αστυνομικό τμήμα; Τι λένε οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Παιδείας, για το απαράδεκτο και τρομοκρατικό αυτό γεγονός; Τι λένε η τοπική και η ανώτερη ηγεσία της αστυνομίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ