Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να απολογηθούν δημόσια

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τη δεύτερη, μέσα σε δυο μέρες, πτώση πολεμικού αεροσκάφους, το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

H πτώση και δεύτερου αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, σε διάστημα 48 ωρών, συγκλονίζει και προκαλεί βάναυσα τα αισθήματα του λαού μας. Γεννάται το ερώτημα, αν η χώρα βρίσκεται σε περίοδο εμπόλεμης σύρραξης...

Το νέο τραγικό περιστατικό αποδείχνει ότι για τη ζωή τους στη διάρκεια πτήσεων, δεν πρέπει να προφυλάσσονται μόνο οι πιλότοι, αλλά και οι αμέριμνοι πολίτες μέσα στα σπίτια τους!

Ο υπουργός Αμυνας ειδικότερα και η κυβέρνηση γενικότερα πρέπει να απολογηθούν δημόσια για τον άδικο χαμό των τριών αεροπόρων και των δυο παιδιών, καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί, όσον αφορά στη συντήρηση των αεροσκαφών και στα σχέδια πτήσης πάνω από κατοικημένες περιοχές. Συγκλονίζει και μόνο η σκέψη του τι θα είχε συμβεί, αν το αεροπλάνο έπεφτε στη ΝΑΤΟική δεξαμενή καυσίμων που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας για τις ευθύνες της. Συλλυπείται τις οικογένειες των θυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ