Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΝΔΙΚΟΥ
Ρεσιτάλ θράσους από τον τέως υπουργό

Ρεσιτάλ θράσους, έδωσε πάλι χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ευάγγ. Γιαννόπουλος, στο πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η αγωγή του, κατά του αντιστασιακού Γ. Μανδίκου, συγγραφέα του βιβλίου «Εγώ Είμαι ο Ευάγγ. Γιαννόπουλος».

Θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, δε δίστασε αυτός και οι συνήγοροί του να επιτεθούν με ανοίκειο τρόπο στο μάρτυρα της πλευράς Μανδίκου Σωκράτη Ράγγα, καθώς και στον ίδιο τον Γ. Μανδίκο. Μάλιστα, στη διακοπή της δίκης, δεν αρκέστηκαν στις ύβρεις και τις συκοφαντίες, αλλά κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους ως κοινοί τραμπούκοι.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος του Ευάγγ. Γιαννόπουλου Αν. Δητρικούκας δήλωσε ότι περιορίζει το ποσόν που ζητά από τον Γ. Μανδίκο, στα 50.000.000 από τα 490.000.000 εκατομμύρια δραχμές που αρχικά ζητούσε.

Η συζήτηση της αγωγής άρχισε με την κατάθεση του μάρτυρα της πλευράς Γιαννόπουλου και αντιδημάρχου Περιστερίου Αθ. Τζούμα, ο οποίος, ούτε λίγο - ούτε πολύ, διαβεβαίωνε για την αντιστασιακή δράση του Ευάγγ. Γιαννόπουλου, επικαλούμενος πράγματα που διάβασε, που άκουσε ή του είπαν. Ο Αθ. Τζούμας ισχυρίστηκε ότι τα έγγραφα από το στρατολογικό φάκελο του Ευάγγ. Γιαννόπουλου, που περιέχονται στο βιβλίο του Μανδίκου και αποδεικνύουν ότι ο Γιαννόπουλος κάθε άλλο παρά αντιστασιακός ήταν, είναι αλλοιωμένα. Εφτασε στο σημείο -προφανώς από υπερβάλλοντα ζήλο - να δηλώσει ότι είναι και πλαστά, για να ανακαλέσει τον παραπάνω ισχυρισμό, αμέσως μετά. Ακόμα ισχυρίστηκε πως ο Ευάγγ. Γιαννόπουλος ήταν πράκτορας του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το πώς είναι δυνατόν το ίδιο διάστημα που ο Γιαννόπουλος ισχυρίζεται πως υπηρετούσε σ' αυτά, να υπηρετεί και ως φύλακας στις Στρατιωτικές Φυλακές Πειραιά.

Ενδεικτικό του κλίματος της δίκης, ήταν οι συνεχείς παρεμβολές του Ευάγγ. Γιαννόπουλου, εν είδει αγόρευσης, καθώς και οι παρεμβάσεις της προέδρου του δικαστηρίου, που παρότρυνε τον μάρτυρα να μην απαντά εάν δε γνωρίζει.

Εν συνεχεία, κατέθεσε ο Σ. Ράγγας, ο οποίος δήλωσε εμφατικά πως ο τίτλος του ΕΑΜίτη είναι ιερός και πως σε καμία περίπτωση ένας ΕΑΜίτης δε θα κατέθετε αίτηση στην κυβέρνηση των εθνοπροδοτών για ένταξη στα «ευζωνικά τάγματα». Επιπλέον σημείωσε ότι τα εν λόγω έγγραφα συνιστούν κρατικά ντοκουμέντα και είναι αδιαμφισβήτητα.

Αργά το βράδυ, άρχισε η εκδίκαση της αγωγής του Ευάγγ. Γιαννόπουλου κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλης και του Γ. Μανδίκου για την ίδια υπόθεση και λίγο πριν τις 11 ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα έχουμε στο αυριανό φύλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ