Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Αποφασιστικά στραμμένη στην εργατική τάξη η δουλιά

Από τη φετεινή ταξική πρωτομαγιάτική εκδήλωση στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης(πρώην Κοτζιά)
Από τη φετεινή ταξική πρωτομαγιάτική εκδήλωση στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης(πρώην Κοτζιά)
«Η γραμμή της αντεπίθεσης δεν είναι απλά ένα προεκλογικό σύνθημα, αλλά κατεύθυνση καθημερινής, συνεχούς και ακατάπαυστης ιδεολογικής και πολιτικής δράσης του Κόμματος και της ΚΝΕ, παρέμβασης και βοήθειας στη μαζική συνδικαλιστική δράση της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων».

Με αυτήν την καίριας σημασίας κατεύθυνση σημαδεύεται η εισήγηση που παρουσίασε, στην Ολομέλεια της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, το γραφείο της.

Η Ολομέλεια αποφάσισε στην κατεύθυνση αυτή να σχεδιαστεί και αναπτυχθεί η δράση της οργάνωσης για το επόμενο διάστημα.

Πρώτο - χρονικά και ουσιαστικά - συνολικό καθήκον της οργάνωσης η απόκρουση της ιδεολογικής επίθεσης της άρχουσας τάξης, που εκφράζεται με την καλλιέργεια αντιλήψεων ότι «τίποτα δε γίνεται», μοιρολατρίας και προβολής του μονόδρομου της ΟΝΕ και της νέας τάξης.

Ως προς αυτό το καθήκον τόσο η εισήγηση όσο και η ίδια τη συζήτηση στη συνεδρίαση διακρίθηκαν από ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης, με την οποία τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης αντιμετωπίζουν πλευρές της δράσης στις οποίες εντοπίζονται προβλήματα και αδυναμίες.

Ειδική αναφορά γίνεται για την καλύτερη αξιοποίηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος και την αυξημένη παρουσία της στις γειτονιές και τους χώρους δουλιάς.

Για την ειδική δουλιά στην εργατική τάξη αποφασίστηκε ένα πρώτο δίμηνο δράσης, με άξονα τις εξελίξεις στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα. Στην κατεύθυνση αυτή ενισχυτικά στην αυτονόητη δράση μέσα από τα σωματεία (περιοδείες, συσκέψεις, συνελεύσεις κ.ά.) και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, θα επιδιωχτεί η έκφραση της μέγιστης δυνατής συμβολής και μιας σειράς άλλων παραγόντων (οργανώσεις, συνδικαλιστές, επιστήμονες και τους φορείς τους).

Στο χώρο της παιδείας το ενδιαφέρον της οργάνωσης στρέφεται στο να αναδειχτούν απολογιστικά πλέον τα αποτελέσματα από τη δίχρονη εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης (συρρίκνωση αριθμού μαθητών λυκείου - ποιότητα λειτουργίας ΤΕΕ, διόγκωση ιδιωτικής εκπαίδευσης κ. ά.), αλλά και να μελετηθούν τα αποτελέσματα των αγώνων που αναπτύχθηκαν με το βλέμμα στραμμένο στην παραπέρα ανάπτυξή τους ιδιαίτερα με βάση την ανάγκη να ασχοληθεί περισσότερο το εργατικό κίνημα με τα προβλήματα της παιδείας.

Στραμμένη στη δουλιά στην εργατική τάξη θα είναι η προσοχή και ενόψει του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να οργανώνονται στα σωματεία τους. Η δουλιά αυτή, σημειώνεται, είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με τους τομείς των εργατικών δικαιωμάτων και τις εργασιακές σχέσεις, όπου καταγράφεται με μεγαλύτερη ένταση η επίθεση του κεφαλαίου και επιχειρείται η παραγωγή υποταγμένης εργατικής τάξης σε βάθος χρόνου.

Το σύνολο της εισήγησης εγκρίθηκε ομόφωνα. Από τον επίλογό της αντιγράφουμε: «Οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γεννούν προβλήματα και δυσαρέσκεια που θα οξύνονται στην πορεία εφαρμογής τους. Η ιδεολογική επίθεση που ξεδιπλώνεται ενάντια στο Κόμμα, η συνεχιζόμενη προσπάθεια εκφυλισμού και διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος δείχνει και τους φόβους της άρχουσας τάξης ότι η κατάσταση δεν είναι παγιωμένη, ο κόσμος περιχαρακωμένος. Θ' αντιδράσει στις πολιτικές ξεπουλήματος της εθνικής ανεξαρτησίας, του δημόσιου πλούτου, στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, του ξεριζώματος της αγροτιάς και μικρών και μεσαίων εμπόρων, βιοτεχνών, επαγγελματιών. Από δω πρέπει να είναι και η αφετηρία δράσης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας το αμέσως επόμενο διάστημα. Με τη μεγαλύτερη επιμέλεια και προσήλωση να οργανώσουμε τις δραστηριότητες που αποφασίζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ