Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πόδι τα νησιά του Αιγαίου

Φιλειρηνιστές από τις δυο πλευρές του Αιγαίου θα ανταμώσουν για τρεις ολόκληρες μέρες στη Σάμο. Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, στα πλαίσια του 22ου Δεκαημέρου Ειρήνης, θα υποδεχτεί τους γείτονες φιλειρηνιστές από την Τουρκία και θα πραγματοποιήσει μια σειρά από εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 19 Μάη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, θα γίνει η άφιξη των επισκεπτών από τη Σμύρνη στις 9.30 π.μ. και στη συνέχεια θα γίνει εκδήλωση υποδοχής στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή και της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου. Αύριο Σάββατο, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των φιλοξενουμένων στο μουσείο Μυτιληνιών, στο «Ευπαλίνειο» και στο «Ηραίον». Το μεσημέρι, στο λιμάνι της Σάμου, θα γίνει υποδοχή της δεύτερης ομάδας των Τούρκων φιλειρηνιστών από το Κουσάντασι.

Την ίδια μέρα, στις 7.00 μ.μ., θα γίνει κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Ιδρύματος Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου», η οποία θα περιλαμβάνει σύντομους χαιρετισμούς και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα.

Τέλος, την Κυριακή 21 του Μάη, θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Παλιόκαστρο και θα ακολουθήσει πορεία προς το Βαθύ. Στις 4 μ.μ., οι προσκεκλημένοι από την Τουρκία θα ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής για τη χώρα τους. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του νησιού, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμπαραστέκονται οικονομικά για την κάλυψη των εξόδων των εκδηλώσεων.

Στη Χίο

Με κεντρικό σύνθημα: «Το Αιγαίο δεν είναι θάλασσα του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», η Επιτροπή Ειρήνης της Χίου και μαζικοί φορείς του νησιού διοργανώνουν αύριο Σάββατο στις 11.00 π.μ., συγκέντρωση και πορεία στην είσοδο της «απλωταριάς» στην πόλη της Χίου. Οι διαδηλωτές εναντιώνονται στην προγραμματισμένη άσκηση «DYNAMIC MIX», μέρος της οποίας θα γίνει και στο Αιγαίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ