Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

Ηταν τα γιαούρτια. Τα φάγαμε τα γιαούρτια. Τώρα τρώμε το μέλι. Πριν είχαμε γευτεί τις χρωστικές ουσίες και τα βερνίκια παπουτσιών που τα χρησιμοποιούσαν στις πολυεθνικές αλυσίδες «φαστ φουντ». Πιο πριν είχε τρελαθεί η αγελάδα. Και ακόμα πιο πριν... «σπινιάραμε» με τις διοξίνες και την κατανάλωση των κοτόπουλων με τις... βαλβολίνες. Και ποιος φταίει για όλα αυτά; Μόλις πριν δυο βδομάδες ο «Ρ» έφερε στο φως την αποκάλυψη ότι μόνο μέσα στο 2004 με τη «βούλα» της ΕΕ έξι εταιρίες που εδρεύουν στην Ελλάδα έφεραν τουλάχιστον 500.000 τόνους μεταλλαγμένων προϊόντων!

*

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο τρόπος που έχει οργανωθεί η παραγωγή τροφίμων, όπου το κύριο δεν είναι να τραφεί ο κόσμος, αλλά να βγουν λεφτά για τους βιομηχάνους και τις πολυεθνικές του κλάδου, η υπερεκμετάλλευση της Γης, η «χημική» παρέμβαση στη φύση κ.ο.κ, καθιστούν «αναπόφευκτο» αυτό το διατροφικό Φρανκενστάιν. Πρόκειται για έγκλημα, που πλευρές του μόνο έρχονται στο φως, άλλοτε λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ - ΕΕ, άλλοτε λόγω του πολέμου μεταξύ ανταγωνιστών και άλλοτε λόγω «μικροτήτων» τύπου ΕΦΕΤ.

*

Και τι θα γίνει; 'Η θα μεταλλαχτεί το ανθρώπινο είδος για να αποκτήσει αντοχή... κατσαρίδας ή θα συντριβεί το σύστημα που το κυβερνούν τα τρωκτικά της αγοράς. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ