Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Κοινός ο αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών

Εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και τα προβλήματα των μεταναστών της περιοχής, διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας, την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, στο Δημαρχείο Καλλιθέας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, βασικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καλλιθέας Σεΐτ, ο εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ Ανδριανός Μπούκουρης και εκπρόσωπος από τη Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ. Οι ομιλητές κατέθεσαν ένα δριμύ «κατηγορώ» ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, που ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τον τόπο τους και τους οδηγούν σε μιαν αβέβαιη και γεμάτη εκμετάλλευση και κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς ζωή σε τόπους ξένους.

Εγινε λόγος από τους εκπροσώπους μεταναστευτικών και μαζικών φορέων, για πολλά και σοβαρά προβλήματα. Συνθήκες εργασίας βάρβαρες, χωρίς ωράριο, χωρίς ασφάλιση, με μισθούς πείνας, με τον τρόμο των διώξεων και της απέλασης. Ζωή με τεράστιες δυσκολίες για τις μεταναστευτικές οικογένειες σε ζητήματα υγείας, παιδείας, πολιτισμού, στέγης, κοινωνικής ασφάλισης, ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων. Ακόμα, τέθηκαν πολλά προβλήματα διάκρισης, που βιώνουν τα παιδιά τους στην προσωπική, σχολική, κοινωνική τους ζωή.

Από όλους, σαν λύση, σαν διέξοδος από τα προβλήματα αυτά, πρόβαλε ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργαζομένων. Η εκδήλωση έκλεισε με ποιήματα και τραγούδια από Ελληνες και ξένους μικρούς μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ