Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Αρνείται τις κατηγορίες ο Παντελεήμων

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) για την ...τύχη του μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, μετά τη χτεσινή δίωρη κατάθεσή του σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για συμμετοχή του σε υπεράκτιες εταιρίες και για το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στο οποίο κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων από τη Μονή Αγίου Εφραίμ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΔΙΣ, μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, ο μητροπολίτης Παντελεήμων - ο οποίος βρίσκεται σε 6μηνη διαθεσιμότητα - προσκόμισε έγγραφα με τα οποία θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι μέτοχος ή ιδρυτής της υπεράκτιας εταιρίας. Επίσης, κατέθεσε και το εταιρικό της, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα του καταμαρτυρούνται για υπεξαίρεση χρημάτων από την Μονή Αγίου Εφραίμ και είπε ότι στο δικαστήριο θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

Παρών στην κηδεία του πάπα την Παρασκευή θα είναι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, τον οποίο θα συνοδεύουν οι μητροπολίτες Δημητριάδος, Σύρου, Κερκύρας, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής και ο αρχιμανδρίτης Ι. Σωτηριάδης.

Τέλος, συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο είχαν, χτες, φοιτητές της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, σχετική με το προαναγγελλόμενο νομοσχέδιο περί εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για την υποβολή στη Βουλή τέτοιου νομοσχεδίου που να αναφέρεται στην ανωτατοποίηση των ιερατικών σχολών. Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διάλογος των ενδιαφερομένων πλευρών για την αναβάθμιση αυτών των σχολών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ