Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δημοτικό αλισβερίσι στην πρόληψη

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε «ανθυγιεινό» και αντεργατικό αλισβερίσι επιδίδονται η κυβέρνηση και μια σειρά δήμων της Αττικής, επιδιώκοντας την επέκταση της λεγόμενης αγοράς των υπηρεσιών Υγείας και την απορρόφηση κονδυλίων.

Εκπρόσωποι ορισμένων δήμων έχουν συγκροτήσει το λεγόμενο Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας, που, πατώντας στην πραγματικότητα της έλλειψης οργανωμένης πρόληψης στη χώρα μας, επιδιώκει τη χρηματοδότηση των δήμων από κοινοτικά και εθνικά κονδύλια, προκειμένου να αναλάβουν την πρόληψη Υγείας στην Αττική. Μάλιστα, παλιότερα είχαν εκφράσει σε συνέντευξη Τύπου την πρόθεσή τους να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους σε όλη τη χώρα.

Οπως προκύπτει από δελτίο Τύπου του Δικτύου, το υπουργείο Απασχόλησης θα είναι αρωγός στη δημιουργία «τοπικής μονάδας πρόληψης», που θα ξεκινήσει πιλοτικά και θα λειτουργήσει με τα προγράμματα STAGE, δηλαδή με 18μηνες συμβάσεις και ανασφάλιστους εργαζόμενους. Μάλιστα, το Δίκτυο έχει απλώσει... τα δίχτυα του και στον ΟΚΑΝΑ για να αναλάβει και προγράμματα πρόληψης ενάντια στα ναρκωτικά.

Η εμπειρία, βέβαια, δείχνει ότι οι δημότες δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τέτοιες συμφωνίες, αφού οδηγούν - εκτός των άλλων - στο να πληρώνει ο δημότης για κοινωνικές υπηρεσίες, που είναι υποχρεωμένο το κράτος να του παρέχει δωρεάν, μέσα από δημόσιες δομές υψηλού επιπέδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ