Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Πήρε την απάντησή του το «Ευρωλεωφορείο»

Μόνο δυο πολίτες μέσα στο «Ευρωλεωφορείο». Κεσάτια...

Eurokinissi

Μόνο δυο πολίτες μέσα στο «Ευρωλεωφορείο». Κεσάτια...
Με τις έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες αρκετών καταστηματαρχών και πολιτών στα Χανιά, ήρθε αντιμέτωπο το «Ευρωλεωφορείο» και η προσπάθεια προπαγάνδισης του «ευρωσυντάγματος» από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών.

Χτες το πρωί στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, το «Ευρωλεωφορείο», βρέθηκε στα Χανιά, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και το απόγευμα στο Ρέθυμνο στην πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Από νωρίς το πρωί αρκετοί καταστηματάρχες, αντικρίζοντας στη Δημοτική Αγορά το λεωφορείο αντέδρασαν αποδοκιμάζοντας όσα αναφέρονταν από τα μεγάφωνα του λεωφορείου περί ισχυρής Ευρώπης των «25» και του νέου «ευρωπαϊκού συντάγματος». Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες όμως εκφράστηκαν και από πολίτες που εκείνη την ώρα περνούσαν από τη Δημοτική Αγορά.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο πραγματοποίησαν και οι κομμουνιστές που με ανακοινώσεις και ντουντούκα ενημέρωναν τους Χανιώτες για τους πραγματικούς σκοπούς του «ευρωσυντάγματος», που είναι η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, η όξυνση των αντιλαϊκών μέτρων, η ελευθερία του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται ακόμα πιο άγρια τους εργάτες, η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και η νομιμοποίηση των επεμβάσεων εναντίον άλλων χωρών.

Κλιμάκιο της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ πραγματοποίησε εξορμήσεις στα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους για την ανάγκη ο λαός να πει ένα μεγάλο «όχι» στο «ευρωσύνταγμα» και την ΕΕ.

Αντίστοιχες αντιδράσεις, χτες το απόγευμα, υπήρξαν και στο Ρέθυμνο.

Σήμερα το πρωί το λεωφορείο θα βρεθεί στο Λασίθι, στον Αγιο Νικόλαο από τις 10 το πρωί έως και τις 13.00 το μεσημέρι, στη λίμνη και στο Ηράκλειο από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ