Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πειθαρχικές έρευνες σε βάρος 10 δικαστών

Από έλεγχο θα ξαναπεράσουν έξι πειθαρχικές υποθέσεις που είχαν τεθεί στο αρχείο και αφορούν καταγγελίες για διαφθορά 10 δικαστικών λειτουργών, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Οι υποθέσεις αυτές ανασύρονται μετά από παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα και αφορούν στην τελευταία τριετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης εκτιμά ότι υπάρχουν κάποιες πτυχές, που θα πρέπει να επανεξεταστούν γι' αυτούς τους δικαστές, καθώς η θέση στο αρχείο αυτών των υποθέσεων δεν έγινε με πειστική επιχειρηματολογία.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούν καταγγελίες σε βάρος ζεύγους δικαστικών λειτουργών για αδιαφανή απόκτηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων δυσανάλογων των αποδοχών τους, σε βάρος δικαστικού λειτουργού για δωροδοκίες και ευνοϊκή μεταχείριση συγγενικού δικηγόρου, σε βάρος δικαστικής λειτουργού για αθέμιτες παρεμβάσεις με σκοπό την ευνοϊκή μεταχείριση κατηγορούμενου, σε βάρος δικαστών του Εφετείου για ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων προσώπων και απαξιωτική εν γένει συμπεριφορά, σε βάρος εισαγγελέα της Αθήνας για συστηματική δωροληψία και, τέλος, καταγγελία σε βάρος τριών ανώτερων σήμερα δικαστών για δημιουργία κυκλώματος αθέμιτων συναλλαγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ