Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Στο βάλτο με τις αυταπάτες

Η αυταπάτη περί ενός «άλλου», καλού «ευρωσυντάγματος» ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε στην τοποθέτηση του προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει αυτή τη συγκεκριμένη συνθήκη.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του προέδρου του ΣΥΝ, ο οποίος δήλωσε ότι το «ευρωσύνταγμα» «θα είναι απόφαση των 25 κυβερνήσεων», προσθέτοντας «για σκεφθείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν το ευρωπαϊκό σύνταγμα αν είχε βγει ένας συντακτικός θεσμός εκλεγμένος σε όλη την Ευρώπη, πώς θα έπρεπε να απαντήσουν στα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους περισσότερους λαούς της Ευρώπης. Κοινωνικό κράτος, ανεργία, διαφύλαξη της αγοραστικής δύναμης, ειρήνη. Τίποτε από όλα αυτά δε δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστεί μέσα από τη συνθήκη με τον τρόπο που αυτή προωθήθηκε».

Στο ίδιο πνεύμα ο Αλ. Αλαβάνος υποστήριξε ειδικά για το θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων ότι «έρχονται μέτρα που αίρουν εργασιακά κεκτημένα», αναρωτώμενος «θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι να αισθανθούν μια ασφάλεια εάν μια διεθνής συνθήκη κατοχύρωνε το κοινωνικό κράτος;».

Τέλος, σχετικά με το θέμα του δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι «μπορούμε να διορθώσουμε ένας μέρος της ζημιάς» μιλώντας για έλλειμμα ενημέρωσης το οποίο θα καλύψει η εν λόγω διαδικασία. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι απορρίπτει την εν λόγω πρόταση επειδή «βιάζεται να δώσει την εικόνα του καλού μαθητή». Επίσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ επειδή αν και ζητά τη διενέργεια δημοψηφίσματος προχωρά στην υπερψήφιση της συνθήκης, παρά την έλλειψη ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ