Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κατευθυνόμενη ανασχηματολογία

Φούντωσαν χτες τα σενάρια ανασχηματισμού, με την κυβέρνηση να ευνοεί τη διακίνησή τους, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.

Η ανακίνηση της ανασχηματολογίας δεν είναι άσχετη αφ' ενός με τον αποπροσανατολισμό που επιθυμεί η κυβέρνηση καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τη λαϊκή κατακραυγή για τα τελευταία αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και με το «βαρύ κλίμα» που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης που πυροδοτείται από τις παρασκηνιακές κόντρες και τριβές μεταξύ υπουργών και υφυπουργών.

Αν και ο ανασχηματισμός δεν περιλαμβανόταν στους σχεδιασμούς του Κ. Καραμανλή τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνη, οι πληροφορίες τον φέρουν να το ξανασκέφτεται και να τον επισπεύδει. Ετσι οι νεότερες ημερομηνίες που παίζουν είναι το Σάββατο του Λαζάρου ή μετά το Πάσχα. «Ερωτηματικό» είναι αν θα είναι «διορθωτικός» ή «σαρωτικός»...

Το σίγουρο είναι πάντως ότι μέσα από τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει, όπως πάντα, ένα περισσότερο αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα. Κυρίως όμως θα ενισχύσει τα υπουργεία που θα φέρουν σε πέρας τις «διαρθρωτικές αλλαγές».

Τα σενάρια του ανασχηματισμού διακινούνται, ως συνήθως, είτε από τους «ενδιαφερόμενους» να καταλάβουν κάποιον υπουργικό θώκο είτε να αλλάξουν πόστο, είτε από «κύκλους» δίπλα στον πρωθυπουργό. Πάντως, αρκετοί υπουργοί και φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ βάλλουν κατά του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος όμως φαίνεται να απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Κ. Καραμανλή. Ανοιχτό είναι το θέμα και της «επιστροφής» της Ντ. Μπακογιάννη στην κυβέρνηση, με πρώτη προτίμηση από την πλευρά της δημάρχου Αθηναίων το υπουργείο Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ