Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αυτοί επελαύνουν με σχέδιο

Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Ετοιμοι ήτανε από καιρό, το σύνθημα περιμένανε να πέσει.

Τώρα «κάνουν γιούρια στον ταβλά με τα κουλούρια».

Και άντε μείνε εσύ - που τους ψήφισες και τους ξαναψήφισες - με την απορία για το αν όλα αυτά τα λέγανε στα προεκλογικά προγράμματά τους. Τα λέγανε και τα παραλέγανε. Και οι δύο.

Εσύ, όμως, καιγόσουνα γιατί το παιδί ήταν χωρίς δουλιά κι ας είχε τρία πτυχία. Πού να διαβάσεις τι έγραφαν στα προγράμματά τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εσένα σε μάθανε να σκύβεις και να πηγαίνεις στους Παναγιωτο-Ρέππα μπας και σου βολέψουν το παιδί. Ούτε που κοίταγες να δεις ότι το βόλεμα ήταν για 12 μήνες, χωρίς ασφάλιση, με μισό μεροκάματο.

Σε σχόλαγε ο Αργυρός απ' το κλωστήριο κι έλεγες πού να μπλέκω τώρα με τους κομμουνιστές και τους δρόμους. Κι άντε από κοντά σε κάτι Παπαδόπουλους μπας και σε βάλουν σκουπιδιάρη στο δήμο. Κι εκεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Κι όταν αρχίσανε τα μεγάλα πανηγύρια για το «ευρωσύνταγμα» κι εκείνα τα «τώρα θα γίνουμε ένα με τους Ευρωπαίους», εσύ νόμιζες πως θα πληρώνεσαι με γερμανικό μισθό, θα παίρνεις επιδόματα Σουηδίας και θα 'χεις παραδουλεύτρα με μισθό Αλβανίας.

Ε, μέχρι και οι Γάλλοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι ο δράκος δεν είναι στο παραμύθι αλλά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Κοίτα! Δεν κρύβουν λόγια. Απλά πρέπει και να διαβάζεις καμιά φορά τι λέει ο αντίπαλος. Και να βάζεις το κρίσιμο ερώτημα: Ποιος κερδίζει, ποιος χάνει. Δες τους με τι λύσσα ζητάνε να σπάσουνε αυγά για να γίνει, λένε, ομελέτα. Αυτό που δε λένε είναι ότι αυγά εννοούν το 8ωρό σου και ομελέτα τα κέρδη τους.

Δες τον άλλον τι ωμά σου λέει «θεμέλιο της ανταγωνιστικότητας» το ελαστικό 8ωρο. Για ποιανού ανταγωνιστικότητα δε λέει. Γι' αυτό αναλαμβάνει ο λαϊκός της παρέας: Εχεις συμφέρον, λέει, να στηρίξεις τους σωστούς εργοδότες. Μπα; Υπάρχουν και σωστοί εκμεταλλευτές;

Για ό,τι ήδη ζεις, δε χρειάζεσαι δασκάλους. Συντρόφους θέλεις, να δέσεις, να γίνεις ένα μαζί τους, «μπετόν αρμέ» που λέγανε παλιά, για να σταθείς απέναντι σ' ό,τι ακόμα και τώρα σου χαϊδεύει τ' αυτιά και σου κλέβει το πορτοφόλι.

Απλά ήταν πάντα τα πράγματα στην ταξική πάλη. Εσύ πρέπει να ξεφοβηθείς. Αυτό κανείς δε θα το κάνει για σένα. Το Πανεργατικό Μέτωπο είναι ήδη στο δρόμο. Εσύ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ