Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Προσπάθεια να σχηματιστεί το παζλ

Δικαστές και δικηγόροι κλήθηκαν να καταθέσουν την ερχόμενη βδομάδα ως ύποπτοι και μέλη συμμορίας

Τα πρώτα ονόματα του παραδικαστικού κυκλώματος θα πρέπει την προσεχή βδομάδα να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για τη δράση τους στο χώρο της Δικαιοσύνης. Η πρώην ανακρίτρια Αντ. Ηλία, ο αντεισαγγελέας Εφετών Ν. Αθανασόπουλος, τρεις δικηγόροι (ο Σ. Κεχαγιόγλου από την Αθήνα, ο Γ. Νικολακόπουλος από τη Θεσσαλονίκη και ο Ν. Εμμανουηλίδης από το Βόλο) φέρεται να αποτελούν οργανωμένη ομάδα και καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη ως «ύποπτοι» και μέλη «συμμορίας». Στην ομάδα αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτιζε ο προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού Ι. Γιοσάκης. Επίσης, και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί που κλήθηκαν να καταθέσουν την προσεχή βδομάδα διευρύνουν τη σύνθεση της ομάδας που δρούσε στο δικαστικό χώρο.

Η αρχή των καταθέσεων θα γίνει από την Αν. Ηλία, η οποία θα καταθέσει τη Δευτέρα ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, δωροληψία δικαστή και ύποπτη σε συμμετοχή σε συμμορία.

Την ίδια μέρα θα καταθέσει για παράβαση καθήκοντος και το ζεύγος Ν. Ποταμιάνου και Γ. Λαμπροπούλου, πρόεδροι Πρωτοδικών και οι δύο.

Ο κατάλογος των καταθέσεων συνεχίζεται και την επόμενη μέρα, την Τρίτη, με την πρωτοδίκη Ασπ. Μπαστά, η οποία θα καταθέσει για ηθική αυτουργία για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και για δωροδοκία. Η πρωτοδίκης κατηγορείται ότι είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του Ι. Γιοσάκη 3.000 ευρώ.

Την Τρίτη θα καταθέσει και ο συνήγορος του Ι. Γιοσάκη, ο Ν. Εμμανουηλίδης ως ύποπτος για συμμετοχή σε συμμορία και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (δικαστών) κατά συρροή.

Συνέχεια των καταθέσεων θα έχουμε και την Πέμπτη με τον Ν. Αθανασόπουλο ως ύποπτο για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή. Επίσης, την ίδια μέρα καταθέτουν οι δικηγόροι Σ. Κεχαγιόγλου και Γ. Νικολακόπουλος ως ύποπτοι για συμμετοχή σε συμμορία, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και δωροδοκία δικαστή.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, τα παραπάνω άτομα φέρεται να ζητούσαν αδρά αμοιβή από τους ανυποψίαστους πελάτες τους, προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκές αποφάσεις σε δικαστικές υποθέσεις, χάριν των υψηλών γνωριμιών που είχαν στα δικαστήρια.

Να επισημανθεί ότι από την έρευνα φέρεται να ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες δύο ακόμη δικηγόροι, εκ των οποίων ο ένας είναι γιος δικαστικού λειτουργού.

Στο μεταξύ, χτες, κατέθεσε για τέσσερις ώρες στον Γ. Σανιδά η πρωτοδίκης Π. Τσέβη, η οποία φέρεται να ευνόησε τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη σε δικαστικές υποθέσεις. Επίσης, ενώπιον του Γ. Σανιδά εμφανίστηκε και η πρωτοδίκης Αν. Κοροβέση, η οποία φέρεται ότι διευκόλυνε συνθέσεις δικαστηρίων, για να εκδοθούν ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ του αρχιμανδρίτη. Η Αν. Κοροβέση ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί με υπόμνημα την ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ