Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αχόρταγοι...

Γρηγοριάδης Κώστας

«Εμείς στην Ελλάδα θέλουμε να επενδύσουμε. Λεφτά οι τράπεζες μας δίνουν όσα θέλουμε. Κάθε βδομάδα τρεις τραπεζίτες έχω στο γραφείο μου, που προσπαθούν να μας υποδείξουν τρόπους να πάρουμε τα λεφτά μας έξω. Εμείς, όμως, θέλουμε από την Ελλάδα να μας εξασφαλίσει τις συνθήκες για να επενδύσουμε εδώ». Αυτά έλεγε προχτές ο Γ. Προκοπίου, γνωστός πλοιοκτήτης και στέλεχος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στη διάρκεια της συνάντησης των τελευταίων με τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, στη Ναυτιλιακή Λέσχη.

Για να μη νομίζετε, όμως, ότι είναι εντελώς αχάριστοι οι κεφαλαιοκράτες και δεν αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην «εξασφάλιση συνθηκών», στην ίδια ομήγυρη, ο επιχειρηματίας, Β. Κωνσταντακόπουλος, παραδέχτηκε ότι «κάτι σοβαρό γίνεται», αφού το ΥΠΕΧΩΔΕ, μέσα σε τέσσερις μέρες, απάντησε σε αίτημά του για την επένδυση που πραγματοποιεί στην Πύλο, ενώ, την ίδια περίπου στιγμή, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γ. Κωστόπουλος, έδινε συγχαρητήρια στην αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Φ. Πάλλη - Πετραλιά, σχετικά με το «πολύ καλό» - όπως το χαρακτήρισε - σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Οπως καταλαβαίνετε, «τροχίζουν» ήδη τα μαχαιροπίρουνά τους, χωρίς, ποτέ να σταματούν, βέβαια, να απαιτούν ακόμη περισσότερα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ