Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «ευρωσυνταγματικά»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑΙ, ΜΑΛΛΟΝ, έχει δίκιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου που δήλωσε περήφανος χτες στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική συνθήκη της ευρωένωσης, ότι «το ευρωσύνταγμα δε μας το έστειλαν από τις Βρυξέλλες»!

Αφ' ενός, γιατί συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος σ' αυτούς που το έστειλαν και, αφ' ετέρου, γιατί, όταν σου στέλνουν κάτι, έχεις τη δυνατότητα να δεχτείς ή να αρνηθείς την ...παραλαβή. Το «ευρωσύνταγμα» μάς το επέβαλαν ή μας το «φόρεσαν καπέλο», κατά τη λαϊκή έκφραση.

ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ συζήτηση, πάντως, τα ...συγχαρητήρια για το «ευρωσύνταγμα» έπεφταν βροχή. Ο Κ. Καραμανλής συνεχάρη τον Π. Αυγερινό και τον Κ. Κατηφόρη και ο Γ. Παπανδρέου την Μ. Γιαννάκου κι όλοι μαζί τον Ν. Κωνσταντόπουλο.

Συμμετείχαν άπαντες, βλέπετε, στις διαδικασίες που οδήγησαν στην εκπόνηση της συνθήκης κι αφού χτες ήταν «ιστορική μέρα», όπως τόνισαν, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν έπρεπε να τους ξεχάσουν.

Γενικότερα, όμως, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις εξελίξεις αυτές των ημερών, γιατί πολλά εφεξής θα δρομολογούνται με όσα προβλέπει το εν λόγω κείμενο και τίποτε από αυτά δε θα είναι θετικό για τους κατοίκους όλης της Ευρώπης.

Καλύτερα να πούμε για τους λαούς της υφηλίου, μια και το εν λόγω κείμενο θωρακίζει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα της ΕΕ να συμπράττει με τις ΗΠΑ στις πολεμικές επιχειρήσεις που γίνονται σε όλο τον πλανήτη.

ΚΑΙ ΦΟΡΟ «κατοχής ακινήτου», σκέφτεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις συνήθεις διαρροές από το υπουργείο Οικονομίας. Φυσικά, μη φανταστείτε ότι αυτά αφορούν σε μεγαλοϊδιοκτήτες. Βλέπετε, όσοι έχουν πολλά μπορούν να φτιάχνουν εταιρίες, οι οποίες, ως γνωστόν, αποτελούν ...φορολογικό «ταμπού».

Δικαίως ανησυχούν, λοιπόν, όσοι ...«ατυχείς» κληρονόμησαν κάποιο σπιτάκι στο χωριό τους ή κάποιο μικρό χωράφι, με το οποίο μη θεωρείτε απίθανο να κινδυνεύσουν να χαρακτηριστούν «τσιφλικάδες»...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ