Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν ξελασπώνουν...

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει τους «Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες» μουσικής, χορού, αρχαίου δράματος, σύγχρονου θεάτρου και ζωγραφικής. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι αγώνες αυτοί αποτελούν ένα θεσμό που σκοπό έχει «να διεγείρει και να στηρίξει το ενδιαφέρον και την αγάπη των μαθητών για την Τέχνη και την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση».

Είναι, όμως, τουλάχιστον υποκρισία να μιλάει το υπουργείο Παιδείας για στήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για την τέχνη όταν στο αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων τα καλλιτεχνικά μαθήματα ουσιαστικά δεν έχουν θέση. Είναι πρόκληση να περιλαμβάνουν στους αγώνες τη μουσική και το χορό, για τα οποία οι μαθητές που θέλουν να έχουν μια ουσιαστική επαφή αναγκάζονται να πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ το χρόνο σε ιδιωτικές σχολές και ωδεία.

Και μπορεί οι αγώνες από μόνοι τους, που στήνονται με το μεράκι πολλών καθηγητών και τον αγνό ενθουσιασμό των μαθητών, να μην είναι ένα κατακριτέο γεγονός, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι αρκετοί για να καλύψουν την πλήρη έλλειψη ουσιαστικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη δημόσια Παιδεία της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ