Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολοι μαζί και οι εργάτες χώρια

Γρηγοριάδης Κώστας

Θίχτηκαν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ με το ραδιοφωνικό σποτ του ΠΑΜΕ που καλούσε τους εργαζόμενους της Αθήνας να απεργήσουν και να μη στοιχηθούν με τον Πολυζωγόπουλο, τον ΣΕΒ και τον Παναγιωτόπουλο στην Πρωτομαγιάτικη φιέστα που έστησαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο Πεδίον του Αρεως. Εβγαλαν, λοιπόν, ανακοίνωση την προηγούμενη της απεργίας, με την οποία εγκαλούσαν το ΠΑΜΕ ότι «προσφέρει αμέριστη στήριξη στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση» και ότι «συκοφαντεί ασύστολα με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ανιστόρητες βρισιές».

Ελα όμως που της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά... Για να καταλάβετε, διαβάστε τη σύνθεση της προχτεσινής συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ: Β. Μεϊμαράκης, γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής, Ι. Μανώλης, βουλευτής της ΝΔ και πρώην γραμματέας της ΓΣΕΕ, Θ. Πάγκαλος, Χρ. Παπουτσής, Χρ. Πρωτόπαππας, Κ. Γείτονας, Ι. Κουτσούκος, όλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πρωτοκλασάτα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, τα αντεργατικά πεπραγμένα της οποίας τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι εργαζόμενοι.

Αυτοί, λοιπόν, μαζί και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο Πεδίον του Αρεως. Ο μόνος που έλειπε σαν φυσική παρουσία ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος, αλλά σίγουρα, κάποιος από τους παριστάμενους θα μετέφερε τα χαιρετίσματά του στον κοινωνικό εταίρο και φίλο του Χρ. Πολυζωγόπουλου. Και βέβαια έλειπαν οι απεργοί εργάτες της Αθήνας, που τελικά αποφάσισαν ταξικά - όπως τους καλούσε και το σχετικό σποτ του ΠΑΜΕ - και διαδήλωσαν κατά χιλιάδες από το Σύνταγμα μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία με τα λάβαρα της ανυπακοής και του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ