Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Μπορεί να σωθεί μια ζωή»

«Ανταποκρίθηκα στην κραυγή των συγγενών των παιδιών που έχουν ανάγκη για μόσχευμα για μεταμόσχευση καρδιάς. Και το παιδί που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα κρίσιμο όριο είναι ο Δημήτρης Καρίτσας. Η άλλη πλευρά, το αποτέλεσμα το θετικό, το μεγάλο, είναι το άλλο παιδί ο Νικόλας, που κατάφερε να έχει τη μεταμόσχευση και αύριο να βρίσκεται στο σπίτι του», δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα μετά την επίσκεψή της στο Ωνάσειο.

«Δε χωράει καμία άλλη καθυστέρηση, δεν μπορεί το ζήτημα της δωρεάς μοσχευμάτων να εναπόκειται στη φιλοτιμία και στη φιλοπατρία των συγγενών και να εξαρτάται από την ύπαρξη διάφορων προκαταλήψεων και προλήψεων, πάνω σε αυτό το ζήτημα. Νομίζω ότι όλοι μας, και το ΚΚΕ έχει ξεκινήσει μία τέτοια προσπάθεια, πρέπει θαρραλέα να ενημερώσουμε το λαό ότι όταν μια ζωή χάνεται και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, μπορεί να σωθεί μια άλλη και μάλιστα νέων ανθρώπων. Ομως υπάρχει ζήτημα ολόκληρο με το πώς είναι δομημένη όλη αυτή η ιστορία των μεταμοσχεύσεων από την πλευρά του κράτους, των κυβερνήσεων, των δημόσιων υπηρεσιών. Π.χ. κάθε βδομάδα, αν ήταν δυνατόν, θα έπρεπε να υπάρχουν υποχρεωτικές, θα έλεγα εγώ, εκπομπές ενημέρωσης του κοινού για την αξία της δωρεάς οργάνων, για το ρόλο που παίζουν στη ζωή, για όλη τη διαδικασία των μεταμοσχεύσεων και για όλη τη διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει γύρω από αυτό το ζήτημα. Να υπάρξει και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του λαού στην αναγκαιότητα αυτής της υπόθεσης και το γεγονός ότι δεν υπεισέρχονται άλλα κριτήρια πέρα από τα ιατρικά και τα κοινωνικά. Νομίζω ότι έχουν γίνει σοβαρά βήματα και στην Ελλάδα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Χωρίς καμία ταλάντευση, πρέπει να προσχωρήσουμε όλοι στην υπόθεση της δωρεάς οργάνων».

Και καταλήγοντας η Αλ. Παπαρήγα απηύθυνε έκκληση: «Ο Δημήτρης Καρίτσας εξαρτάται και από μας και από την ευαισθησία που θα δείξουμε όλοι εμείς που τυχόν βρεθούμε μπροστά σε μία τραγική κατάσταση, να χάνουμε έναν άνθρωπό μας, χωρίς καμία ταλάντευση ας σώσουμε κάποιον άλλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ