Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
Καταδικάζουν την παραχάραξη της Ιστορίας

Δεκαέξι κομμουνιστές ευρωβουλευτές, με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, υπέγραψαν σχετική ανακοίνωση

Με πρωτοβουλία της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, συντάχθηκε ανακοίνωση που υπογράφουν 16 ακόμα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και καταδικάζει την ασέβεια στους νεκρούς και την παραχάραξη της Ιστορίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υπογράφουν, αρνούνται να νομιμοποιήσουν την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας που επιχειρείται στο Ευρωκοινοβούλιο από τους εκπροσώπους και υποστηριχτές του ιμπεριαλισμού. Αρνούνται να συναινέσουν στην ιεροσυλία και προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν ή έμειναν ανάπηροι, βασανίστηκαν ή φυλακίστηκαν για να ηττηθεί ο φασισμός.

Το επαίσχυντο ψήφισμα, που κατατέθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, διαστρεβλώνοντας και βεβηλώνοντας την ιστορική αλήθεια, συκοφαντώντας τους κομμουνιστές και τη Σοβιετική Ενωση, που ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της αντιφασιστικής νίκης, προσπαθεί να δηλητηριάσει τη συνείδηση των νεότερων γενιών, ώστε να αποδεχτούν τα σημερινά εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και να μην αγωνίζονται για την ανατροπή του. Θέλει να κρύψει το γεγονός πως ο φασισμός γεννήθηκε, ανδρώθηκε από τον ίδιο τον καπιταλισμό. Στηρίχτηκε από πολιτικές δυνάμεις που τον αποδέχονται και τον υπηρετούν. Θέλει να κρύψει το γεγονός πως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, ότι ο κοινός εχθρός τον οποίο ήθελαν να εξαφανίσουν ήταν η Σοβιετική Ενωση, το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος.

Ηδη η ΕΕ πρωτοστατώντας στο σβήσιμο της ιστορικής μνήμης καθιέρωσε την 9η Μάη ως "Ημέρα της Ευρώπης" απαλείφοντας την "Ημέρα της Νίκης των λαών". Η ανακοίνωση της Κομισιόν, καθώς και το απαράδεκτο, ανιστόρητο ψήφισμα ονοματίζουν την απελευθέρωση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης ως νέα τυραννία και κατοχή, συνηγορώντας έτσι και στηρίζοντας πολιτικά την αναστύλωση των χιτλερικών συμβόλων σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Συναινώντας στην πολιτική κυβερνήσεων των βαλτικών χωρών, που διώκουν τους αντιφασίστες και επαινούν τους συνεργάτες των Ες-Ες. Επικροτώντας την πολιτική που στη Γερμανία και την Αυστρία οι λιποτάκτες του γερμανικού στρατού θεωρούνται "εθνική ντροπή", ενώ οι φασίστες αποκαθίστανται υλικά και ηθικά ως "εθνικοί ήρωες".

Καμία πλαστογραφία δε θα σβήσει τις εποποιίες του Στάλινγκραντ, του Λένινγκραντ, της Μόσχας, του Κουρσκ, της Σεβαστούπολης, ούτε μπορεί να αμαυρώσει τις αμέτρητες θυσίες των κομμουνιστών της Σοβιετικής Ενωσης, της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Κανένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν πρόκειται να απαλείψει την ανάρτηση της κόκκινης σημαίας στο Ράιχσταγ, που συμβόλιζε τη νίκη του σοσιαλισμού κατά του φασισμού.

Πολύ περισσότερο, όσο λυσσαλέα και αν είναι η επίθεση του ιμπεριαλισμού, δεν πρόκειται να σταματήσει την κοινωνική εξέλιξη προς το σοσιαλισμό.

Το μήνυμα της αντιφασιστικής νίκης 60 χρόνια μετά είναι ζωντανό και επίκαιρο. Συνδέεται με την ενωμένη νικηφόρα πάλη των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, η οποία θα έχει την ίδια τύχη με τον φασιστικό άξονα, δηλαδή τη συντριβή».

Υπογράφουν οι ευρωβουλευτές:

1. Αδάμου Αδάμος, (Κύπρος)

2. Φιγκεϊρέδο Ιλντα, ΚΚ Πορτογαλίας

3. Φλασάροβα Πανί Βέρα ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας (Τσέχικη Δημοκρατία)

4. Γκεγέιρο Πέδρο, ΚΚ Πορτογαλίας

5. Γκουιντόνι Ουμπέρτο, ΚΚ Ιταλίας

6. Ενίν Ζακί ΚΚ Γαλλίας

7. Κοχλιτσέκ Τζαρομίρ ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας (Τσέχικη Δημοκρατία)

8. Μανωλάκου Διαμάντω, ΚΚΕ

9. Μαστάλκα Τζάιρι, ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας (Τσέχικη Δημοκρατία)

10. Παφίλης Αθανάσιος, ΚΚΕ

11. Ράνσντορφ Μιλόσλαβ, ΚΚ Τσεχία - Μοραβίας (Τσέχικη Δημοκρατία)

12. Ρεμέκ Βλαντιμίρ, ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας (Τσέχικη Δημοκρατία)

13. Ρίτζο Μάρκο, ΚΚ Ιταλίας

14. Στροζ Ντανιέλ, ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας (Τσέχικη Δημοκρατία)

15. Τούσσας Γιώργος, ΚΚΕ

16. Βάκενκνεχτ Σάρα, ΚΟΔΗΣΟ (Γερμανία).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσουν οι αντικομμουνιστικές απαγορεύσεις (2009-12-22 00:00:00.0)
Βήμα καταδίκης του αντικομμουνισμού (2006-11-29 00:00:00.0)
«Διαρκής η αύξηση των δυνάμεών μας» (2000-07-30 00:00:00.0)
Στην Τσεχία η Αλέκα Παπαρήγα (1999-05-07 00:00:00.0)
Στην Πράγα η Αλ. Παπαρήγα (1999-05-06 00:00:00.0)
Αύξηση της δύναμης των κομμουνιστών (1998-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ