Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
Εν αναμονή εξελίξεων

Την επιθυμία να αποκατασταθεί η... «εκκλησιαστική τάξη στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων», εξέφρασε χτες η Εκκλησία της Ελλάδος με ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρει ότι δε θα παρέμβει «αυτοβούλως» στην κρίση που έχει ξεσπάσει, ενώ σημειώνει ότι «υποστηρίζει τις νόμιμες και κανονικές πρωτοβουλίες» για τη διέξοδο από την κρίση.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Οικουμενικός πατριάρχης, θα συζητηθεί στη Σύνοδο του Πατριαρχείου το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής που είχε σταλεί στα Ιεροσόλυμα για να εξετάσει την κατάσταση και τις περαιτέρω αποφάσεις. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται, μετά την αναγνώριση από Παλαιστινιακή Αρχή και Ιορδανία, της τριμελούς επιτροπής που χειρίζεται την υπόθεση του πατριαρχείου Ιεροσολύμων (σ.σ. μετά την αποκήρυξη του πατριάρχη Ειρηναίου από 75 μέλη της Αγιοταφικής κοινότητας) η υπογραφή από τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμντάλα και του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι δε θα λάβει μέρος στη διαμάχη. Από την πλευρά του ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος προσανατολίζεται να κινηθεί ενάντια στις αποφάσεις των Υπουργικών Συμβουλίων Ιορδανίας και Παλαιστίνιων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ