Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χτεσινές εικόνες

Γρηγοριάδης Κώστας

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ φορά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις προς την «Ολυμπιακή Αεροπορία»! Βλέπετε ...είναι (έστω και όπως είναι ακόμη) δημόσιος ο αερομεταφορέας...

Αν φυσικά αυτά τα χρήματα τα είχε δώσει το κράτος σε τίποτε ...«στρατηγικούς επενδυτές», ομίλους επιχειρηματιών, εταιρίες χρηματοδοτικών συμβουλών, τότε θα ήταν όλα «μέλι - γάλα» και οι Βρυξέλλες θα χαμογελούσαν.

ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΘΕΜΑ αλλαγής του εκλογικού νόμου, όπως μας δήλωσε χτες ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, με αφορμή την υπόθεση της καταμέτρησης ή όχι των λευκών ψηφοδελτίων και, βέβαια, τον πιστεύουμε.

Οχι, φυσικά, λόγω του συγκεκριμένου θέματος που προέκυψε, αλλά γιατί, επί της ουσίας, θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου δεν πρόκειται να θέσουν ποτέ ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Εννοούμε, φυσικά, τον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό του νόμου, που σημαίνει υιοθέτηση της απλής αναλογικής.

Η συμφωνία, βλέπετε, για την εναλλαγή τους στην εξουσία είναι δεδομένη και συνεχίζει να υφίσταται, ανεξάρτητα από τις οποίες επί μέρους «κοντρίτσες»...

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ έκπληξη προκαλεί η αποκάλυψη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με το γεγονός πως οι Βρετανοί χρησιμοποιούσαν μια «μη κυβερνητική οργάνωση» ως κάλυψη για κατασκοπικές δραστηριότητες.

Αλλωστε, είναι γνωστή αυτή η ...μόδα σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι το φαινόμενο και στην Ελλάδα, στην οποία υπάρχει δυσανάλογος προς το μέγεθός της όγκος τέτοιων σχηματισμών.

Οσο για τη χρηματοδότησή τους, και πλούσια είναι, και ελεγχόμενη. Είχε φροντίσει, βλέπετε, γι' αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση και το νομοθετικό πλαίσιο κάθε άλλο παρά έχει αλλάξει.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ της εργατικής Πρωτομαγιάς είχαν την τιμητική τους φέτος στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, αλλά μόνο πριν πραγματοποιηθούν και μόνο σχετικά με τη δικομματική κόντρα υποκρισίας, περί μετάθεσης ή μη της αργίας.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Προχτές, ανήμερα των εκδηλώσεων, κανένας τηλεοπτικός σταθμός - πλην του «902» - δεν έκανε χρήση της εξαίρεσης, που είχε αποφασίσει η ΕΣΗΕΑ, σχετικά με τη μετάδοση των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Χτες, είπαν δυο λόγια, στα «ψιλά», έτσι για την ...ιστορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ