Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ 27 ΜΑΗ

1927 Η συντηρητική κυβέρνηση της Αγγλίας διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Σοβιετική Ενωση, με σκοπό να την απομονώσει. Ομως, κανένα αστικό κράτος δεν την ακολουθεί. Επειτα από την αποτυχία των σχεδίων της, υποχρεώνεται τελικά να επαναλάβει τις διπλωματικές σχέσεις με την ΕΣΣΔ στις 3 Οκτώβρη 1929.

1944 Θέλοντας να καθορίσει τον τρόπο άσκησης όλων των εξουσιών στην Ελεύθερη Ελλάδα, το Εθνικό Συμβούλιο ενέκρινε το ανάλογο ψήφισμα (από 15 άρθρα) στους Κορυσχάδες.

1965 Επιδρομές στο έδαφος της Ιορδανίας αρχίζει το Ισραήλ, προκειμένου να πλήξει βάσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης «Αλ Φατάχ».

1970 Ανακοινώνεται στην Κύπρο η σύλληψη του Μιχαήλ Ρωσσίδη, πρώην τομεάρχη της ΕΟΚΑ, υπόλογου για τρομοκρατικές δραστηριότητες του «Εθνικού Μετώπου». Ταυτοχρόνως, ανακοινώνεται και η σύλληψη όλων σχεδόν των μελών της 44μελούς μαχητικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος», ενώ ο αρχηγός της καταζητείται.

1972 Ο καταδικασθείς ως ένοχος για την αποτρόπαιη σφαγή αμάχων στο χωριό Μι Λάι, Αμερικανός υπολοχαγός Ουίλιαμ Κάλεϊ, στέλνεται και πάλι στο Βιετνάμ, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, μετά την αναστολή της ποινής του από τον Πρόεδρο Νίξον. Η συγκλονιστική αποκάλυψη επιβεβαιώνεται από το Πεντάγωνο, το οποίο διευκρινίζει ότι σκοπός της, διαρκείας 4 μηνών, αποστολής του Κάλεϊ είναι να αποκτήσει «ηγετική εμπειρία»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ