Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
«Ελεύθερη, ειρηνική περιοχή και όχι πεδίο βολής πυραύλων»

«Απαιτούμε η περιοχή μας να είναι ελεύθερη, ειρηνική και όχι πεδίο βολής πυραύλων εναντίον αμάχων. Να παράγει αγαθά για όλο το λαό, πολιτιστικές, πολιτισμικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Γι' αυτό επιβάλλεται να συμμετέχει ο κόσμος στις εκδηλώσεις του φιλειρηνικού κινήματος και, παράλληλα, να απαιτεί ενημέρωση από την κυβέρνηση για τους λόγους που γίνεται η ΝΑΤΟική άσκηση "Dynamic MIX"».

Αυτή τη δήλωση - κάλεσμα απευθύνει μέσω του «Ρ» ο δήμαρχος Μίκρας Νίκος Πανέρης, ο οποίος θα συμμετάσχει και θα χαιρετίσει στη διήμερη αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση, που ξεκινά σήμερα στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή με την περικύκλωση της Ναυτικής Διοίκησης και τη μηχανοκίνητη πορεία στα χωριά της Ανατολικής Υπαίθρου.

Εξάλλου, ο Δήμος Μίκρας αποφάσισε να στηρίξει και υλικά, με τα μέσα που διαθέτει, την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, στην οποία θα συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Υπαίθρου και άλλοι φορείς της περιοχής, που συστρατεύονται στον αγώνα ανατροπής των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για τα Βαλκάνια και μετατροπής της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου. Οι αντιδράσεις του λαού και της νεολαίας του νομού θα κορυφωθούν στις 17 Ιούνη, με τη μεγάλη συναυλία ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Καλαμαριάς με τους Θ. Μικρούτσικο και Β. Παπακωνσταντίνου.

Σήμερα, από το πρωί, στην παραλία του Αγγελοχωρίου, θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι κατασκηνωτές από όλες σχεδόν τις περιοχές του νομού. Ολοι μαζί θα διαδηλώσουν, μέσα από τις πολύμορφες δραστηριότητες, αθλητικές και καλλιτεχνικές, την απαίτησή τους να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες από την περιοχή. Να φύγουν οι Γερμανοί στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί στη Ναυτική Βάση και χειρίζονται του πυραύλους «Πάτριοτ».

Αύριο στις 10 το πρωί, οι διαδηλωτές θα περικυκλώσουν τις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Διοίκησης και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στα χωριά της Ανατολικής Υπαίθρου. Το μεσημέρι θα καταλήξουν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το χώρο - σύμβολο της ΝΑΤΟικής κατοχής που έχει επιβληθεί εδώ και ενάμιση χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Το χώρο απ' όπου καθημερινά προωθούνται οι δυνάμεις της «KFOR» για το Κοσσυφοπέδιο.

Αλλες εκδηλώσεις

Η αντίδραση των πολιτών εκφράζεται καθημερινά και μέσα από τις περιφερειακές εκδηλώσεις που οργανώνουν οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης. Οπως η χθεσινή πικετοφορία στους Αμπελόκηπους, που ξεκίνησε από την πλατεία Επταλόφου και μέσα από τα συνθήματα των διαδηλωτών μετέφερε το κάλεσμα αντίστασης στους κατοίκους τους Δήμου.

Στο Κορδελιό, δεκάδες πολίτες πέρασαν και «θαύμασαν» τον τρόμο που έσπειρε το ΝΑΤΟ στη διάρκεια των βομβαρδισμών του στη Γιουγκοσλαβία, μέσα από τη διήμερη έκθεση αντιπολεμικού βιβλίου και έκθεση φωτογραφίας που λειτούργησε μέχρι και χθες το βράδυ στον πεζόδρομο του Κορδελιού.

Σε Μακεδονία - Θράκη

Ακούραστα συνεχίζει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, που μέσω των Επιτροπών Ειρήνης συντονίζει τη δράση του με στόχο στις 9 Ιούνη να πραγματοποιήσει μια κορυφαία - κεντρική συγκέντρωση και συναυλία στην πόλη της Καβάλας.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης οργανώνει πλατιά σύσκεψη τοπικών φορέων με στόχο το συντονισμό της δράσης και τη διοργάνωση κινητοποιήσεων σε επίπεδο νομού. Από νωρίς το πρωί εξάλλου, τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και μαζική εξόρμηση ενημέρωσης στην αγορά της πόλης.

Σε Ξάνθη - Κομοτηνή

Μηχανοκίνητη πορεία και συμβολική περικύκλωση των εγκαταστάσεων της «Φωνής της Αμερικής» στο Εράσμιο της Ξάνθης, θα πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή οι Επιτροπές Ειρήνης Ξάνθης και Ροδόπης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την πόλη της Ξάνθης. Θα περάσει από τα χωριά των Δήμων Αβδήρων, Βιστωνίδας και Ταπείρου και θα καταλήξει στη «Φωνή της Αμερικής», όπου οι αγωνιστές της ειρήνης θα απαιτήσουν να σταματήσει τις εκπομπές του στη ΝΑ Ευρώπη, ο μεγάλος αυτός ιμπεριαλιστικός προπαγανδιστής.

Στα Γρεβενά

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, διοργανώνει και η Επιτροπή Ειρήνης Γρεβενών. Θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα αύριο Κυριακή 28 Μάη, από την πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ