Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαχητική διαδήλωση στην Καβάλα

Σείστηκε χθες βράδυ το κέντρο της Καβάλας από τη μαχητική πορεία των εργαζομένων και της νεολαίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην παρουσία των ΝΑΤΟικών (Δανών και Ολλανδών) στο νομό. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα μέλη της Ελληνοκουρδικής Φιλίας.

Σε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε η δυναμική πορεία, οι πολίτες έβγαιναν στα μπαλκόνια και χαιρετούσαν τους πρωτοπόρους αγωνιστές. Από τα πεζοδρόμια προέτρεπαν για συνέχιση του αγώνα και ορισμένοι προσχωρούσαν στη διαδήλωση.

Το μήνυμα που έστειλαν, σαφές: «Κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο». Και η προειδοποίηση προς το λαό εξίσου καθαρή: «Ηρθαν οι φονιάδες στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε θα έρθει και η σειρά μας».

Αυτόν τον κίνδυνο, άλλωστε, επισήμανε και στην ομιλία του, λίγο νωρίτερα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, ο Κώστας Παρτσαλίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, που, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Να, που οι φονιάδες, που χτες ήταν στη γειτονιά μας, μπήκαν και στο σπίτι μας. Να, που το βρωμερό ποδάρι τους πατά τα άγια χώματα της πατρίδας μας και τα μολύνει. Οι δολοφόνοι, οι εγκληματίες ΕυρωΝΑΤΟικοί νεοβάρβαροι, με τις ευλογίες και τη συμφωνία της υποταγμένης κυβέρνησης Σημίτη, με τη συμφωνία, ανοχή, ή σιωπή των ευρω-ευθυγραμμισμένων κομμάτων, έρχονται σαν κατακτητές, συγκεκαλυμμένα ίσως σήμερα, στα φανερά αύριο».

Περιγράφοντας τη δράση των δυνάμεων που συμμετέχουν στη ΝΑΤΟική άσκηση «Dynamic Mix», κατήγγειλε: «Αλωνίζουν τις πόλεις και τα χωριά μας, με στολές και οπλισμό, πολλές φορές καταπατούν τα χωράφια και τις καλλιέργειες, στήνουν στρατόπεδα, πραγματοποιούν βολές, γενικά συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής».

Και το μήνυμα που απηύθυνε σε όλους τους συγκεντρωμένους ο Κ. Παρτσαλίδης ήταν πως «κανένας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος σε τούτες τις ιστορικές στιγμές. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Χαμένοι είναι οι αγώνες που δε γίνονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ