Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί εθνικών συμφερόντων

Γνωρίζατε πως η ΝΑΤΟική άσκηση «Dynamic Mix», που πραγματοποιείται τις μέρες αυτές σε όλη σχεδόν τη χώρα, εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας; Ναι, βέβαια, έτσι ισχυρίστηκε, με κάθε σοβαρότητα και επισημότητα, ο υπουργός Αμυνας προχτές στη Βουλή, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ.

Δεν μπήκε, βέβαια, στον κόπο να εξηγήσει ποια είναι τα εξυπηρετούμενα εθνικά συμφέροντα. Πάντως, τον κίνδυνο εξ ανατολών - το μόνο εξωτερικό κίνδυνο, που αναγνωρίζει η κυβέρνηση - η άσκηση δεν τον αντιμετωπίζει, αφού σ' αυτή συμμετέχουν και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ούτε τις πάγιες, μέχρι τελευταία, κυβερνητικές θέσεις, περί Αιγαίου και εναέριου χώρου, εξυπηρετεί - όσο αυτές διασφαλίζουν την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων - αφού ένα τμήμα του Βόρειου Αιγαίου «κόπηκε» από την άσκηση και τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα δε δίνουν σχέδια πτήσης στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, αλλά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Νάπολι.

Και, τέλος πάντων, επειδή η συγκεκριμένη άσκηση - σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή - θέλει να ενισχύσει την ετοιμότητα και την ικανότητα των ΝΑΤΟικών και μαζί τους και των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην αντιμετώπιση αποσταθεροποιητικών καταστάσεων, μπορεί να μας εξηγήσει ποιοι τέτοιοι κίνδυνοι απειλούν την Ελλάδα;

Εκτός και το μόνο εθνικό συμφέρον, που καταλαβαίνει ο κ. Τσοχατζόπουλος, είναι το συμφέρον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ