Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδού το «κόμμα» της Εκκλησίας

Από πού πηγάζει ο εκτροχιασμός του εκκλησιαστικού κατεστημένου; Ποιος είναι αυτός που κρατάει «ζεστή την πλάτη» εκείνων των «ποιμένων» που νομίζουν ότι μπορούν, επισείοντας το ευαγγέλιο του φερετζέ της δεσποτείας τους, να κηρύσσουν «ιερό πόλεμο» στην Ελλάδα του 2000; Ποιος είναι αυτός που έχει εξασφαλίσει στο ιερατείο του σκοταδισμού τον πολιτικό - περί αυτού πρόκειται - άμβωνα, από τον οποίο εξαγγέλλεται «ανένδοτος αγών», και ακούγονται φωνές έως και για συγκρότηση του «κόμματος της Εκκλησίας»;

Ε, λοιπόν, αρκεί να σταθεί κανείς στις χτεσινές (μη) απαντήσεις του κ. Ρέππα, για να καταλάβει ποιος είναι το «πρωτοπαλίκαρο» των αγιατολάχ και ο «καντηλανάφτης» της ιερο-εξεταστικής πρακτικής.

***

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι: Ολες τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση αντιτείνει στις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί για την υπόθεση των ταυτοτήτων, ότι δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόζει ένα νόμο που έχει ψηφιστεί εδώ και 3 χρόνια και έως τώρα παρέμενε ανενεργός. Περίφημα. Αφού έτσι είναι τα πράγματα, τότε τι γίνεται με εκείνον τον άλλο νόμο. Το νόμο που είναι ανενεργός, όχι ένα, ούτε δυο, ούτε τρία, αλλά 13 ολόκληρα χρόνια! Και είναι ανενεργός διότι θίγει... ευαίσθητα ζητήματα, όπως η εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και ο τρόπος εκλογής των μητροπολιτών κλπ. Γιατί, λοιπόν, αυτός ο νόμος, ο γνωστός και ως «νόμος Τρίτση», μένει τόσα χρόνια σκονισμένος στα συρτάρια; Μήπως γιατί η εφαρμογή του ξεφεύγει από τα δευτερεύοντα και τα τριτεύοντα με τα οποία ασχολείται τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, υποδυόμενη τον... «ανανεωτή»; Αν θέλει η κυβέρνηση να απαλλάξει την κοινωνία από τα υλικά όπλα που επιτρέπουν σε κάποιους να «πυροβολούν» στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, γιατί δεν τον εφαρμόζει;

***

Ρωτήθηκε επ' αυτού χτες ο κ. Ρέππας. Και τι απάντησε; Απάντησε ότι... δεν απαντά και παρέπεμψε σε προηγούμενες δηλώσεις του... Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε (και) τις προηγούμενες δηλώσεις του. Θαυμάστε: Ναι, παραδέχτηκε τότε (16 Μάη) ο κ. Ρέππας, ο νόμος εκείνος είναι ανενεργός. Αλλά - συνέχισε - ο ελληνικός λαός που μας έδωσε την ψήφο του έχει συνεκτιμήσει και το γεγονός ότι ο νόμος αυτός είναι ανενεργός και ανεφάρμοστος, αλλά μας ψήφισε! Δηλαδή; Δηλαδή και για το γεγονός ότι ο «νόμος Τρίτση» παραμένει ανενεργός, πάλι ο λαός φταίει που τους ψηφίζει! Αυτό λένε οι κυβερνώντες. Και το λένε κατάμουτρα στο λαό!

***

Υπάρχει ακόμα αμφιβολία ότι το «πρώτο και καλύτερο» κόμμα της Εκκλησίας είναι το ίδιο το κράτος; Το κράτος που ξέρει να πράττει τα δέοντα - ακόμα και να παρανομεί - ώστε να διατηρεί απείραχτα τα βασικά όπλα της «επικρατούσας θρησκείας του».


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ