Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στην Κρήτη

Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο που ξεκινάει σήμερα Σάββατο και θα κορυφωθεί με το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο έξω από τη βάση της Σούδας αύριο το μεσημέρι, διοργανώνουν οι επιτροπές ειρήνης της Κρήτης και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», με τη συμμετοχή, αλλά και τη συνδρομή πολλών μαζικών φορέων του νησιού.

Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό της Ειρήνης. Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο στις 7.30 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στην πόλη των Χανίων, παρουσιάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση - αφιερωμένη στα δέκα χρόνια από το θάνατο του Γ. Ρίτσου - «Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις». Τη σκηνοθεσία του έργου έχει κάνει η Λίλιαν Δημητρακοπούλου και τη μουσική ενορχήστρωση ο Στέφανος Ψαραδάκος. Την εκδήλωση διοργανώνει η επιτροπή ειρήνης Χανιών με τη συνδρομή του Σωματείου Πολιτιστικής Κίνησης της πόλης. Το μεσημέρι και το βράδυ της ίδιας μέρας, μέλη της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη», θα μοιράσουν προπαγανδιστικό υλικό στο εμπορικό κέντρο των Χανίων.

Παράλληλα η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» καλεί όλους τους νέους του νησιού να συμμετέχουν στην κατασκήνωση ειρήνης που θα κάνουν στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά. Οπως είναι ήδη γνωστό οι επιτροπές ειρήνης της Κρήτης έχουν δρομολογήσει για την Κυριακή συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια μετάβαση με αυτοκίνητα έξω από την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, όπου και θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο.

Οι διοργανωτές καλούν το λαό του νησιού μαζικά, μαχητικά, δημιουργικά να συνεχίσει τον αγώνα του και να διεκδικήσει να φύγουν οι ξένες βάσεις από τη χώρα και να αποστρατικοποιηθεί η Κρήτη. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι οι φορείς που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις εκτός από τις επιτροπές Ειρήνης και τη Νεανική Δράση, είναι η ΠΕΑΕΑ, η τοπική ΕΛΜΕ, ο σύνδεσμος Φιλολόγων, το σωματείο Εργαζομένων του Δήμου στην ύδρευση και αποχέτευση, το σωματείο οικοδόμων και το σωματείο εργαζομένων, καθώς και των νοσηλευτών του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ