Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Ολοι αύριο στον Αραξο

Πολεμοκάπηλος ο χαρακτήρας της ΝΑΤΟικής άσκησης

Σε ψήφισμά τους σχετικά με τη ΝΑΤΟική άσκηση, το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, σημειώνει τα παρακάτω:

«Είναι ήδη σε εξέλιξη η νέα ΝΑΤΟική άσκηση "Dynamic Mix" στο χώρο της ΝΑ Μεσογείου, που περιλαμβάνει τη Σαρδηνία, τη ΒΑ Ιταλία, τη ΝΑ Τουρκία και την Ελλάδα. Το περιεχόμενο της άσκησης καταδεικνύει τον πολεμοκάπηλο χαρακτήρα της αφού στόχο έχει την αντιμετώπιση από το ΝΑΤΟ «εκδήλωσης αστάθειας» στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου, όπου οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ καλούνται να αποκαταστήσουν την τάξη και να επαναφέρουν την ομαλότητα. Αυτοί λοιπόν που πρωτοστατούν στον εμπρησμό της ειρήνης, αυτοί που βομβάρδιζαν επί 78 μέρες το λαό της Γιουγκοσλαβίας, αυτοαναγορεύονται σε παράγοντα ομαλότητας.

Τέτοιες ασκήσεις καταδεικνύουν ότι οδηγούμαστε σε πλήρη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και κατάργηση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δε βλέπουμε ενιαία τα συμφέροντα του ελληνικού λαού με τις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα πολεμικά αεροσκάφη που παίρνουν μέρος στην άσκηση, δεν υποχρεώνονται να υποβάλλουν κανονικά σχέδια πτήσεων όταν μπαίνουν στο ελληνικό FIR. H Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης συμμετέχει σ΄ αυτά τα εγκληματικά σχέδια παραχωρώντας ελληνικά εδάφη και στρατεύματα. Παράλληλα μάς βάζει να πληρώνουμε τεράστια ποσά για ΝΑΤΟικές ανάγκες. Απέναντι σ' αυτά όλοι οι λαοί πρέπει να αντισταθούν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Σ' όλο τον κόσμο άλλωστε ξεπηδούν κινήματα αντίστασης.

Καλούμε όλους τους αγωνιστές να συσπειρωθούν στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης και στο ταξικό εργατικό κίνημα, για να ανατρέψουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και να επιβάλλουμε το μέλλον της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.Ενημερώνουμε τους φοιτητές του συλλόγου μας ότι στο πλαίσιο σειράς αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας διοργανώνει κινητοποίηση - αποκλεισμό της πυρηνικής βάσης του Αραξου την ΚΥΡΙΑΚΗ 28/5/2000».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ